Îl alegi cu atenţie dimineaţa, potrivindu-l culorii hainelor şi machiajului pentru ca peste o oră să fii nevoită să-l aplici din nou. Şi aşa toată ziua. Ce să faci ca rujul să ţină ore în şir? Iată patru paşi care te vor scăpa de această bătaie de cap:

  1. Foloseşte un balsam pentru buze. Balsamul va hidratanta buzele, astfel încât acestea nu vor atrage umezeala din ruj. Înainte sa începi machiajul feţei aplică un strat generos de balsam pe buze şi şterge-l când va veni vremea să aplici rujul.
  2. Aplică un strat subţire de corector sau primer pentru buze. O modalitate de a face ca rujul să reziste toată ziua este de a-i crea o bază bună. Acesta este unul din secretele profesioniştilor. Corectorul are proprietatea de absorbţie, ceea ce va face culoarea rujului mult mai persistenta şi vibrantă.
  3. Foloseşte un creion de buze în nuanţa rujului. Creionul de buze are tendinţa de a rămâne pe buze mai mult timp decât rujul. Conturează buzele cu nuanţa potrivită de creion străduindu-te să acoperi toată suprafaţa buzelor. Chiar şi atunci când rujul se va şterge, vei avea în continuare pe buze culoarea oferită de creion.
  4. Utilizează tehnica în straturi. Cel mai popular dintre toate trucurile. În primul rând, se aplică un strat de ruj pe buze. Apoi se ia un şerveţel uscat şi se tamponează buzele, pentru a extrage uleiurile din ruj (acestea favorizează scurgerea produsului). Aplică un nou strat subţirel de ruj. Vei avea rezultate mult mai bune, în cazul în care primul strat este aplicat folosind o pensulă specială.

Pentru finisare, aplică un gloss în mijlocul buzei de jos, pentru a crea un efect de mărire. Poţi utiliza fiecare pas în parte înainte de aplicarea rujului sau pe toţi pentru un efect sigur. Acum ai un ruj care te va bucura toată ziua şi va putea învinge proba sărutului!

Distribuie articolul: