Frumoasa prezentatoare TV, Ecaterina Andreeva, spune că nu a înțeles niciodată oamenii care pierd gustul vieții după ce trec de vărsta de 50 ani, transformându-se în bătrîni îngheboșați și ridați. Ecaterina are 53 de ani, însă arată de 30! Cum o face și cum îi reușește să arate atât de bine, citiți în continuare.

E foarte simplu să îți păstrezi tinerețea, spune Ecaterina, și cu mare drag voi împărtăși secretele mele:

1. Mergeți la culcare până la ora 22 seara și nu dormiți mai puțin de 8 ore. Perioada de somn dintre orele 22 și 24 este numită somnul de frumusețe, deoarece anume în această perioadă organismul eliberează hormonul responsabil de frumusețe și tinerețe. Pentru restabilirea organismului, un om matur are nevoie de 8 ore de somn.

2. Dormiți într-o încăpere răcoroasă. Pentru o restabilire completă a organismului, avem nevoie de substanța numită melatonină, aceasta se produce în întuneric absolut, de aceea trebuie să stingeți lumina și toate electrocasnicile cu surse de lumină pe timpul somnului. E preferabil să dormiți cu fereastra deschisă, deoarece aveți mare nevoie de aer curat și răcoros pentru un somn sănătos. Străduiți-vă să mențineți temperatura în dormitor la 18-20 grade.

Foto: theplace.ru

Foto: theplace.ru

3. Ridicați-vă din pat treptat. Setați alarma cu o melodie plăcută. În niciun caz nu vă ridicați brusc din pat atunci când ați auzit alarma. Mai întâi întindeți-vă mușchii, masați urechile după și apoi împotriva acelor ceasornicului, rotiți capul în stânga și în dreapta de cîteva ori. Veți simți un val de energie și forțe noi.

4. Consumați o cantitate sufiecientă de apă. După ce vă ridicați din pat, beți un pahar cu apă de temperatura camerei. Pe parcursul zilei beți apă cu o oră înainte de mâncare și o oră după. Ar trebui să beți 1,5 litri de apă pe zi.

5. Înlocuiți cafeaua cu ceaiul. Ceaiul își păstrează proprietățile timp de 8 luni după ce a fost cules, iar de păstrat acesta trebuie în frigider. Alegeți un ceai de calitate, preferabil verde. Încercați să evitați ceiaul din pliculețe.

Foto: max-pix.com

Foto: max-pix.com

6. Cel mai bun dejun este terciul. Fierbeți hrișcă, orez negru, orice terciuri din cereale integrale. E bine să adăugați nuci și fructe uscate.

7. Alimentație sănătoasă. Excludeți din meniu alimentele grase, făinoasele, dulciurile și orice alimente conservate. Înlocuiți carnea cu peștele, consumați multe legume, cereale, și fructe cu măsură. Educați deprinderea corectă de a nu mânca după ora 19.

8. Consumați mai multe produse proaspete. Legume, fructe, pomușoare, verdeață – toate ar trebui să fie ecologic pure. Doar așa le putem consuma proaspete, și doar în acest mod vom primi cei mai buni nutrienți.

9. Minim de sare, iar zahărul interzis. Zahărul, în forma sa pură, este absolut inutil organismului. Îl înlocuim cu miere, fructoză sau fructe uscate. Iar sarea este necesară orgaismului, însă în cantități foarte mici. E preferabil să înlocuim sarea obișnuită cu cea de mare.

10. Să gătim corect alimentele. Alimentele se gătesc la foc mic, iar dacă pregătim ceva la cuptor, ar fi bine să nu depășim temperatura de 120 grade. Produsele pregătite la temperaturi ridicate își pierd toate proprietățile benefice, iar uleiul încins elimină substanțe nocive.

Foto: max-pix.com

Foto: max-pix.com

11. Țineți kilogramele sub control și urmați posturile bisericești. Pentru un control constant asupra kilogramelor, achiziționați un cântar electronic. Posturile religioase sunt bune și prin faptul că restricționează consumul de carne și alimente grase în zilele de miercuri și vineri.

12. Mergeți pe jos. Folosiți mai puțin trasportul sau liftul. Ieșiți cu o stație înainte și plimbați-vă puțin.

13. Îndrăgiți sportul. Pentru a păstra elasticitatea pielii, iar corpul să fie tonifiat, faceți sport. Rezultate remarcabile veți obține parcticând Yoga, fitnessul sau înotul.

14. Îngrijiți tenul. Mergeți la un salon de frumusețe măcar o dată în săptămână. Masajul feței oferă un efect de întinerire. Încercați terapia cu oxigen și mergeți la saună o dată în săptămână.

15. Evitați razele UV. Nu frecventați solarul și nu vă bronzați în aer liber. Razele UV provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. Folosiți creme cu factor înalt de protecie, mai ales pe timp de vară.

16. Renunțați la fumat. Acest viciu trebuie lăsat cât mai curând. Nicotina influențează negativ asupra tenului și a stării generale a organismului, dar și va toci mirosul, astfel încât nu vei mai putea simți mirosurile din jur.

Foto: theplace2.ru

Foto: theplace2.ru

17. Folosiți mai puține produse cosmetice. Nu e un secret că machiajul strident îmbătrânește orice femeie, de aceea ar fi bine să folosim cât mai puține cosmetice. Dacă tenul este îngrijit corespunzător, și într-o stare foarte bună, machiajul nu mai este necesar. Vă puteți limita la rimel pe gene, luciu de buze și puțină pudră.

18. Nu vă gândiți la vârsta de pesionare. Lucrați cât mai mult posibil. Dacă veți face ceea ce vă place și vă veți simți util societății, nu veți mai avea timp pentru gânduri de pensionare și bătrânețea ce se apropie.

19. Nu fiți invidioși și răutăcioși. E deosebit de important să eliminați aceste sentimente din viața Dvs. Acestea se refelectă negativ asupra stării generale de spirit, prin urmare și a stării de sănătate. Veți remarca cum armonia sufletească va netezi și ridurile de pe față, va aduce mai mult zâmbet și voie bună.

20. Familiarizați apropiații cu  modul sănătos de viață. E mult mai ușor să te alimentezi corect și să duci un mod de viață sănătos atunci când cei dragi îți sunt alături și te susțin. De aceea încercați să convingeți membrii familiei și prietenii de avantajele unui mod de viață corect și sănătos.

SURSA

Distribuie articolul: