Iarna îți pune la încercare pielea și machiajul mai mult decât orice alt anotimp. Pielea are nevoie de o îngrijre speciaăa, iar machiajul trebuie să fie unul rezistent, care să îți pună frumusețea în evidență și să acopere imperfecțiunile cauzate de varietățile de temperatură.

Temperaturile scăzute, zăpada, vântul, camerele încălzite prea mult și dușurile fierbinți sunt doar câțiva dintre factorii care iti agreseaza pielea.

Îți arătăm mai jos care sunt secretele frumuseții în anotimpul rece. Cea mai mare problemă în anotimpul rece este pielea uscată de pe față, de pe mâini si uneori de pe intregul corp.

Cel mai bun sfat este să hidratezi și iarăși să hidratezi. Uneori, pielea uscată neingrijită se poate transforma în eczeme. În acest caz trebuie să consulti de urgență un dermatolog, care îți va prescrie produsele potrivite pielii tale. Poți folosi o cremă cu hidrocortizon o dată pe săptămână în zonele foarte uscate și iritate.

Eczmele sunt genetice și sunt mai agresive iarna decât în alte anotimpuri. Folosește pentru hidratare uleiuri esențiale, combinate cu creme adaptate tipului tău de ten.

Alege uleiuri de jojoba, de migdale sau de avocado, care nu închid porii.

Tot iarna se înmulțesc și punctele albe din jurul ochilor sau de pe obraji. Oricât de tentata ai fi să umbli la ele, lasă un dermatolog sau un estetician să se ocupe de această problemă.

Dacă ai pielea uscată, evită pe cât posibil să te speli cu apă. Fă dușuri scurte și curăță fața cu lapte demachiant.

De multe ori, pielea se va descuama, mai ales pe obraji și în jurul gurii. Curăță cojițele imediat după duș.

Aplică o mască intens hidratantă, las-o să acționeze câteva minute și apoi indepartează excesul tamponând cu un prosop moale și curat. În niciun caz nu face un gomaj, care iți va agresa și mai tare pielea.

 

Distribuie articolul: