Sânii! Mari sau mici, bărbaţii îi observă, îi admiră, tânjesc după ei, vor să-i atingă. Sânii stârnesc pasiuni, obsesii, inspiră poeţii, artiştii. Iată 5 secrete despre sâni, confirmate de femei, în cadrul unui sondaj Menshealth.com la care au participat peste 700 de reprezentante ale sexului frumos. Femeile nu sunt stânjenite de bărbații care le admiră sânii
Peste 70 la sută dintre femei spun că bărbații obișnuiesc să se holbeze la sâni, iar trei sferturi dintre ele consideră absolut inofensivă pasiunea bărbaților pentru sâni. „Îmi place la nebunie când surprind un bărbat care se uită la sânii mei. Simt că am putere!”, spune Rachel (23 de ani). Asta nu înseamnă că sunt acceptate grosolăniile. „Nu trebuie să uiți de bunele maniere. Descoperă sânii în privat, respectă-i în public și venerează femeia care ți-i aduce în viață ta. Cum ar fi fost viața, dacă femeile n-ar fi avut sâni!?”, spune dr. Debby Herbenick, cercetător în domeniul sănătății sexuale la Institutul Kinsey.

Femeile își iubesc sânii mai mult decât o fac bărbații
Majoritatea femeilor care au participat la sondaj au declarat că sânii sunt cea mai importantă parte a identității lor sexuale. Peste 60% dintre respondente au declarat că preferă să-și pună sânii în evidența și li se pare mai excitant să-și scoată sutienul, decât chiloții. Mai mult, 78% dintre femei au declarat că le place poziția femeia deasupra, tocmai pentru că le expune mai mult sânii. „Orice femeie ar trebui să fie mândră de sânii ei. Sunt o armă imbatabilă și versatilă. Aceiași sâni, care oferă plăcere și primesc complimente de la bărbați, hrănesc bebelușii”, spune Vicky, 23 de ani.

Femeile pot avea sentimente confuzii față de sânii lor
Părerea femeilor despre sânii lor este în continuă schimbare. Iar acest lucru face parte din maturizarea femeii. Odată cu ele, și sânii femeilor de schimbă. Specialiștii spun că, de-a lungul vieții, o femeie schimbă cupa de aproximativ șase ori. Ciclurile menstruale, pilulele contraceptive, schimbările de greutate, sarcinile, alăptarea, cu toate schimbă formă și mărimea sânului. „Cel mai sexy lucru pe care femeia îl poate purta este încrederea de sine. Atunci când femeia de lângă tine se simte puțin nesigură, fă-i un compliment pentru corpul ei. Puțin entuziasm va rezolva problema”, spune Elisabeth Squires, autoarea cărții „Sânii: Ghid pentru femei”.

În pat, nu știi nimic despre sâni
„Fiecare femeie își simte altfel sânii. Bărbații au tendința de a se comporta cu sânii partenerelor lor într-o manieră fermă și dură sau așa cum îi plăcea unei foste iubite. Atunci când o femeie își scoate sutienul în fața ta trebuie să uiți toate celelalte experiențe anterioare cu sânii altor femei și să începi să descoperi sânii ca și când ar fi prima pereche pe care o vezi”, a explicat dr. Debby Herbenick.

Sânii cresc intimitatea dintre parteneri
Sânii nu înseamnă numai sex. „Faptul că stai pe canapea, cu capul pe pieptul ei sporește legătura emoțională dintre voi. Dacă, de exemplu, partenera se plânge că o dor sânii, din diverse motive, oferă-te să-i faci un masaj, fără nicio conotație sexuală. Masajul sânilor este fantastic și nu e ceva pe care femeile pot să-l ceară la spa”, a adăugat dr. Logan Levkoff, sexolog.

Sursa: Sfatulparintilor.ro

Distribuie articolul: