Există o listă întreagă de secrete care se referă la șiretlicurile de păstrare a produselor alimentare, pentru a face economii și a nu irosi alimentele, însă nu de fiecare dată ne amintim de ele. Mai jos, îți vom aminti câteva recomandări care îți vor fi de folos în caz că vrei să prelungești viața rezervelor alimentare din bucătărie.

Ceapa și cartofii nu se pot păstra împreună. Aceste două produse nu se vor pune niciodată alături în lada de păstrare. Primii care se vor altera sunt, desigur, cartofii.

Nu uita să elimini produsele alterate din cutii sau sacoșe, în special dacă e vorba de mere. Un măr care începe să putrezească, poate altera și merele vecine.

foto: domesticfits.com

foto: domesticfits.com

Pentru ca fructele tăiate să nu capete o culoare maro, folosește lămâie și ghimbir. Fructele tăiate trebuie să fie puse într-un vas adânc, după care, vor fi presărate cu suc de lămâie și ghimbir mărunțit. Fructele tăiate trebuie să absoarbă această masă. Procedura nu va schimba gustul fructelor, ba din contra, le va păstra proaspete pentru mult timp.

Pătrunjelul, mărarul, busuiocul, dar și altă verdeață se va păstra mai bine, dacă va fi introdusă în săculețe de polietilenă prinse cu elastic. Aceste săculețe vor fi păstrate la frigider.

Mierea poate fi decristalizată, pe lângă faptul că poate fi păstrată un timp foarte îndelungat. Pentru a obține o miere vâscoasă, introdu borcanul cu miere într-un vas cu apă caldă. Cristalele se vor topi.

Vei putea păstra ceapa un timp foarte îndelungat, dacă o vei introduce, pe rând, în colanții de care nu mai ai nevoie. Legăturile formate pot păstra ceapa intactă până la 8 luni.

foto: starbang.net

foto: starbang.net

Dacă vrei ca bucata de cașcaval tăiat să nu devină tare și uscată, este de ajuns să ungi secțiunea tăiată cu ulei de măsline.

Fiecare produs trebuie să se păstreze la locul său. Un principiu important de păstrare: nu combinați!

Ouăle se vor păstra un timp mai îndelungat, dacă vor fi puse nu în secțiunea din ușa frigiderului, ci pe polița din mijloc.

Un secret pentru păstrarea îndelungată a roșiilor: introduceți legumele în sacoșe din hârtie și țineți-le la loc uscat, la temperatura camerei, departe de lumina solară.

foto: rogersgardens.com

foto: rogersgardens.com

Distribuie articolul: