Pe data de 7 iunie, la ora 11:00, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) și Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor (UN Women Moldova) desfășoară o discuție despre rolurile de gen în familie și societate cu sloganul: „Se poate și altfel. Fără stereotipuri”.

În următorii doi ani, în Strășeni și Fălești, se va desfășura o amplă campanie de sensibilizare menită să contribuie la combaterea  stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen.

Campania este realizată în cadrul programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women și UNFPA cu scopul de a aborda stereotipurile de gen și violența în bază de gen în șase țări ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Campania va fi lansată în mediul online, prin intermediul unui talk-show, în care, trei bărbați și trei femei, cunoscuți în spațiul public din Republica Moldova, vor dezbate stereotipuri adânc înrădăcinate privind rolul pe care trebuie să îl aibă un bărbat sau o femeie acasă și în societate.

Vom afla cine conduce mai bine o afacere, femeia sau bărbatul, cine trebuie să aducă banii în casă, și cine să aibă grijă de copii dar și când și de ce plâng bărbații.

Invitații evenimentului vor fi: Vasile Botnaru, director al postului de radio „Europa Liberă”, Alina Radu, directoare „Ziarul de Gardă”, Vlad Șuleanschi, directoare de programe „Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri”, Ion Luca, vinificator și Victoria Boțan, specialistă în relații cu publicul.