Natalia Gligor și-a găsit jumătatea în Nepal, la 10 000 km depărtare de meleagurile natale. De curând, ea a venit la Chișinău pentru a prezenta rudelor și prietenilor pe viitorul său soț. Astăzi, cei doi își unesc destinele și joacă o nuntă în stil moldovenesc. Nuntă în Basarabia
La începutul verii, Natalia şi viitorul ei soţ, Vipashwa au venit la Chișinău ca să-şi oficializeze o relaţie, care durează mai bine de trei ani. Tinerii își vor pune pirostiile astăzi, într-un cerc restrâns de prieteni. Cheful şi voia bună va fi asigurată de un DJ, iar meniul la nuntă va fi unul tradiţional moldovenesc. Întrucât ambii provin din religii diferite, cuplul nu se va cununa religios. “La biserică o să mergem ca să ascultăm o rugăciune de sănătate şi binecuvântare pentru noi. O rugăciune pentru fiecare religie”, povestește mireasa.

Periplul asiatic
Cu șase ani în urma, Natalia Gligor a călătorit în India și fascinată de această ţară a decis să exploareze şi alte destinaţii asiatice.De atunci visul ei cel mare era să se stabilească cu traiul în Asia.

Pentru a da continuitate visului său, Natalia a mers în Nepal, unde s-a angajat să facă voluntariat în calitate profesoară a unui copil bolnav de autism. “Pentru mine a fost destul de uşor să mă acomodez în această ţară, deşi cultura, mâncarea este cu totul diferită de cea din Moldova. Nu mi-a fost greu să trăiesc acolo, deşi condiţiile de trai nu sunt atât de sanitare şi frumoase. Mie îmi place cultura, îmi place natura”, notează Natalia.

Poveste de dragoste cu un nepalez
Aflându-se de jumătate de an în Nepal, Natalia a reuşit să lege prietenii cu multă lume de origine nepaleză, printre ei fiind şi muzicanţi. Astfel, în 2010, în ziua în care câţiva prieteni de-ai săi urmau să meargă la un studiou de înregistrări, Natalia a decis să-i însoţească. La studiou a făcut cunoştinţă cu Vipashwa, care de profesie aranjor muzical şi inginer de sunet. „Aşa s-a întâmplat că dintr-un oraş foarte mare cum este Kathmandu, noi locuiam în acelaşi cartier, practic la 10 minute distanţă de studiou. Şi atunci el m-a condus acasă, după care iarăşi ne-am mai văzut, ne-am cunoscut mai îndeaproape”, spune Natalia, precizând că relaţia de dragoste cu un nepalez nu a fost un principiu de-al său, ci mai degrabă o simplă coincidenţă de compatibilitate a caracterelor. “Pe lângă faptul că ne iubim, mai suntem şi foarte buni prieteni. De trei ani de când suntem împreună, nu ne-am certat niciodată. Nu avem secrete unul faţă de altul”, spune Natalia.

Fideli religiei în care s-au născut
Deşi, ambii provin din ţări şi religii diferite, ea – creştin-ortodoxă, el – budistă, cuplul a decis ca fiecare să rămână fidel religiei în care au fost botezaţi. “Ei nu au principiul ăsta ca eu să trec în religia lor, dar nici eu nu insist”, precizează, viitoarea mireasă.

Relaţia cu părinţii și socrii
Socrii Nataliei deţin o afacere în domeniul turismului în Nepal, fapt care o motivează pe Natalia să creadă că anume călătoriile lor prin Europa i-a făcut să fie atât de înţelegători. „Chiar şi după ce am făcut cunoştinţă cu ei au fost foarte primitori, deschişi că nu sunt din ţara şi religia lor.

Ei nu i-au impus absolut nici o regulă lui Vipashwa.Cât despre părinţii mei, la început mama a fost un pic sceptică, pentru că nu cunoaştea foarte mult despre cultura și societatea de acolo.Când a aflat că ne căsătorim, mi-a spus să venim acasă ca să-l cunoască pe…iar acum după ce l-a cunoscut nu are nimic împotrivă”. Pentru a „împaca” părinții și rudele, tinerii vor juca în septembrie o nuntă traditională și în Nepal, care conform obiceiului, va dura trei zile.

Distribuie articolul: