Oportunitate de implicare și dezvoltare pentru femeile din zonele rurale: Programul de Accelerare a participării femeilor „CIVITA”, parte a proiectului „Abilitarea femeilor din localitățile rurale”, finanţat de Suedia, ediția a II-a. 30 de femei din zonele rurale vor fi selectate pentru a-și dezvolta abilitățile de leadership. Aflați mai jos care sunt condițiile. Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, în colaborare cu Fundația Soros-Moldova, lansează cea de-a doua ediţie a Programului de Accelerare a participării femeilor „CIVITA”, menit să consolideze buna guvernare la nivel local, prin abilitarea femeilor din zonele rurale pentru a avea un rol activ în procesul de luare a deciziilor şi de dezvoltare a comunităţile lor.

Doritoarele de a participa la concurs vor prezenta dosarul, care trebuie să includă: formularul completat și CV-ul până la data de 10 august 2013. Vor fi selectate 30 de beneficiare, cu vârsta cuprinsă între 24-35 ani, din localitățile rurale. Participantele trebuie să aibă aptitudini de lideră, o viziune bine determinată de dezvoltare a comunității, un interes sporit în realizări profesionale şi dorinţa de a forma parteneriate cu alte femei din ţară în promovarea liderismului, motivaţie, timp pentru programul de traning şi pentru realizarea sarcinilor, experiență demonstrată în aplicare practice, dar și disponibilitate de implicare în viața politică.

Centrul Național de Studii și Informare pentru Problemele Femeii „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD), creat în anul 1998, este o instituție obștească ce își propune să contribuie la promovarea unui discurs integrator cu privire la problematica genurilor umane, statutul femeii și egalitatea de șanse pentru femei și bărbați. Scopul centrului este dezvoltarea și consolidarea resurselor și mecanismelor de abilitare echitabilă a femeilor și bărbaților în vederea promovării egalității de gen în Republica Moldova. 

Distribuie articolul: