Te-ai plictisit de rutina zilnică? Vrei ceva nou, interactiv și distractiv? Atunci avem soluția perfectă! Îți prezentăm cele mai interesante evenimente, la care poți merge pe final de săptămână. Fie că o faci alături de prieteni, familie sau chiar de unul singur, noi îți dorim un weekend mi-nu-nat!

Evenimente culturale

1.Spectacolul „O istorie foarte simplă”, la Teatrul Eugene Ionesco

Piesa ,,O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiica a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot. Spectacolul va avea loc duminică, 22 octombrie, ora 18:30.

poza 4

2.Expoziția „Visual Herbarium”

Plantele au o inteligenţă şi o sensibilitate aparte. Au chiar și memorie, propriul fel de a comunica, reacţionează la diverse probleme și pot anticipa pericole, însă semnalele emise sunt mai lente. Având alt ritm biologic, încă nu am învățat să le înțelegem. Proiectul „Visual Herbarium” a fost creat timp de o vară de către Vasiluța Vasilache, artist vizual, fondatoare a studioului de creație Cocoșul Roșu, a galeriei Ou, Chișinău, Moldova. Între 20-22 octombrie 2017, în spațiul nou din curtea Uptown, vor fi expuse 11 lucrări botanice de dimensiuni neașteptate, care te vor strecura printre frunze, tulpini și flori. Deschiderea vernisajului va avea loc pe 20 octombrie, la ora 19:00. Intrarea este liberă liberă.

poza 5

3.PAS Book #4 – Jack London

PAS Youth organizează o nouă seară de lectură. „Călcâiul de Fier”, de Jack London este cartea propusă de această dată. Călcâiul de fier conține foarte multă acțiune, spionaj, intrigi politice și chiar o poveste de dragoste. Jack London nu lasă cititorul la îndoială cu privire la cine va câștiga controlul asupra lumii, și citind despre această luptă vei avea parte de un amuzament pe măsură. Sunteți așteptați să descoperiți ceva nou împreună, sâmbătă, 21 octombrie, ora 16:00. Adresa: str. Alexandru cel Bun, 91A. Formularul de înregistrare îl găsiți aici.

poza 6

4.Moldova in Fashion Conference 2017

Dacă ești profesionist din domeniul modei, tînăr designer sau antreprenor și dorești să afli ce stă în spatele afacerilor fashion de succes, să cunoști cele mai noi tendințe la nivel internațional și cele mai bune practici în domeniu, Moldova in Fashion Conference este evenimentul din această toamnă pe care nu trebuie să îl ratezi! Conferința Moldova in Fashion este o platformă ce își propune să dezvolte abilități, să construiască atitudini și să impulsioneze aspirațiile antreprenorilor din industria fashion prin interacțiunea cu experți internaționali și profesioniști locali, dar și prin diversitatea si aplicabilitatea temelor prezentate. În această ediție, evenimentului va reuni speakeri internaționali, experți din Italia, Rusia, Ucraina, Estonia, Suedia și Franța, ce vor discuta pe teme specifice domeniul modei. Așadar, sâmbătă, 21 octombrie, evenimentul va fi găzduit de Tekwill (str. Studenților 9/11), iar duminică, 22 octombrie, conferința se va desfășura în cadrul ZIPhouse (str. Studenților 9/19).

poza 7

5.Sunday Long Run: Sculeanca – Ghidighici – Sculeanca

Duminică, 22 octombrie, clubul de alergare Sporter invită toți alergătorii începători, sportivii amatori și cu experiență la un antrenament de alergare dus-întors pe traseul: parcul „La izvor” – Ghidighici. Sportivilor începători le sugerăm să alerge 7-10 km, amatorilor – 20 km, iar sportivilor cu experiență le propunem să parcurgă distanța de 30 km și mai mult. Locul întâlnirii: Parcul „La izvor” (Sculeanca). Startul: 10:00. Antrenamentul este gratuit.

poza 8

Evenimente pentru femei

1.Consultație gratuită la mamolog pentru toate femeile

Vești bune pentru toate femeile din țară! Run Pink Moldova revine pentru al doilea an cu proiectul „Octombrie Roz”. Astfel, în luna prevenției cancerului la sân, vor fi organizate consultații gratuite la mamolog. Cum puteți beneficia de acestea, aflați mai jos. Consultațiile vor fi efectuate de către dr. oncolog mamolog Lilia Balacim și au drept scop depistarea precoce a unor schimbări și probleme ale glandelor mamare. Adresa: str. Sciusev 37.

Citește și: Run Pink Moldova anunță consultații gratuite la mamolog pentru toate femeile! Iată mai multe detalii

pink

Evenimente culturale

1.Toamna la Castel Mimi

Vino în acest weekend la Castel Mimi să ne bucurăm împreună de anotimpul culorilor și a gustului. Vom pregăti un decor cu mult soare și culoare. În program: excursie, sho-ul fântânii arteziene, zone foto. La evenimente va exista atât un meniu pentru adulți, cât și un meniu pentru copii. Prețul biletelor variază între 200 și 750 lei. Mai multe detalii AICI.

poza 12

2.ARC Apple Desserts Contest

Dacă vă plac deserturile, atunci nu trebuie să pierdeți a treia ediție a concursului ARC Apple Desserts. Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți un delicios desert din mere și să-l aduceți la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” pe 20 octombrie. Un juriu de experți internaționali și locali vor alege care dintre ele merita premile speciale, pe care le-am pregatit!

poza 13

3.Tastes of Autumn

Enoteca Invino şi „Вишнёвый Дом” vă invită pe 20 octombrie, la o serată enogastronomică „Gusturi de Toamnă”. Toamnă este jocul iscusit a contrastelor: fructe coapte şi caşcavaluri moi, ierburi condimente revigorante şi dulci, cîteva copturi legere şi proaspete. Şi, desigur, vinuri potrivite! Rezervarea locurilor se face la numărul de telefon 022-909-944, 079-033-385. Numărul locurilor este limitat.

poza 14

4.Beer of Moldova 2017

Pentru al treilea an consecutiv, Madein.md vă invită să apreciați diversitatea berii fabricate în Moldova în cadrul evenimentului „Beer of Moldova 2017″. Veți avea posibilitatea să descoperiți multe tipuri de bere industrială, artizanală și „de casă” în cadrul unei degustări în orb, scopul căreia este evidențierea diversității producătorilor locali. O ocazie unică de a testa practic toate berile fabricate în Moldova în același timp, într-un singur loc. În acest an, formatul evenimentului va fi extins, pentru a-l face mai atractiv și mai interesant. În afară degustării propriu-zise, în cadrul căreia berea va fi divizată în 8 categorii diferite, veți avea ocazia să interacționați cu producătorii, să le adresați întrebări și să gustați din berile lor selecte. Producătorul și consumatorul va fi pus față în față, pentru a interacționa și dialoga despre cel mai iubit subiect al serii – berea. Adresa evenimentului: bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 128, ora 14:00.

poza 15

Foto: Facebook.com