Din bucățile de lemn pe care le găsește pe plaja din apropierea casei sale din Filipine, artistul britanic James Doran-Webb meșterește adevărate opere de artă. Păsările, caii și suricatele compuse din bucăți de lemn lipite perfect sunt doar câteva exemple care pot ilustra creația excepționlă a artistului. Despre cum se construiesc aceste sculpturi uimitoare, dar și unde sunt amplasate acestea, vedeți mai jos.

James și-a petrecut copilăria în Marea Britanie, iar călătoriile alături de părinți, prin locuri istorice, i-au inspirat dragostea pentru creație.

De mic, James a îndrăgit sculptura. Realiza diverse sculpturi în miniatură, neștiind că va deveni un tâmplar atât de iscusit.

Pe lângă faptul că are un atelier propriu, în care se ocupă de restaurarea mobilierului uzat, artistul se ocupă și de sculptură, iar bucățile de lemn pe care le utilizează, sunt luate chiar de pe o plajă. Și, pentru că nu reușește singur să-și colecteze toate materialele necesare, James îi remunerează pe localnici, care colectează vreascurile aduse de ape și i le aduc acasă.

Pentru a le putea instala într-un anumit loc, James Doran-Webb construiește mai întâi ”haina” simetrică, din lemn, a viitoarei sculpturi, după care, o așază pe un profil din metal reciclat. Totuși, cea mai costisitoare operație, din acest proces, este chiar alegerea pieselor, care trebuie să se potrivească perfect compoziției.

Ceea ce obține artistul este pur și simplu incredibil. Sculpturile, înalte până la câțiva metri creează iluzia realității și mișcării, astfel că, privite din depărtare, chiar creează senzația unor cai, vulturi sau alte animale, în mișcare.

În atelierul săi, James lucrează alături de alți câțiva asistenți, care îl ajută să curățe lemnul și să îl sorteze, pentru viitoarele sculpturi.

Cele mai impresionante lucrări ale sculptorului rămân, totuși, caii. Aceste obiecte minunate par a fi atât de realiste, încât creează senzația de mișcare.

Foto: www.visualnews.com, jamesdoranwebb.com

Distribuie articolul: