Scriitorul, ziaristul şi dramaturgul Aureliu Busuioc s-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani, răpus de o boală grea. Maestrul a murit aseară, 8 octombrie, la ora 20:00, în locuinţa sa.

Originar din satul Codreanca, raionul Străşeni, Aureliu Busuioc urma să împlinească, pe 26 octombrie, 84 de ani. În ultimii ani autorul avea probleme locomotorii și era imobilizat într-un scaun cu rotile.

Debutează cu placheta de versuri pentru copii „La pădure” (1955). În 1966 scrie romanul „Singur în faţa dragostei”, care a fost şi una din cele mai cunoscute creaţii ale scriitorului, ecranizat la Moldova-film.

Aureliu Busuioc a fost redactor-șef la ziarul „Tinerimea Moldovei” și redactor-șef adjunct al revistei „Chipăruș”. În 1977 a fost secretar al Consiliului de conducere al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

În același an îi apare culegerea de poezii satirice „Prafuri amare”, “Unchiul din Paris”, “Pactul cu diavolul”, Spune-mi Gioni, al pieselor “Radu Ștefan – Intâiul și Ultimul”, “Și sub cerul acela”. Este de asemenea autor al mai multor scenarii de film.

Din păcate scriitorul nu ne va mai bucura cu noi creații, dar totuși acesta a lăsat în urma sa incontestabile opere pe care le vor savura încă multe generații înainte. Dacă nu aveți în biblioteca personală o carte semnată de Aureliu Busuioc, le mai puteți găsi în librării, faceți-o în memoria lui.

Sursa: Unimedia.md 

Distribuie articolul: