Ziua... deja Zilele Îndrăgostiților, luna Dragostei... astea toate despre 14, 24, despre februarie. Ce se întâmplă însă în celelalte 11 luni ale anului, în celelalte 300 și ceva de zile în care nu sărbătorim oficial dragostea? Nu ne mai iubim? Nu ne mai dăm flori sau complimente???

 

Despre asemena sărbători, a scris pe blogul său, Lucia Brainstorm:

„Deschid telefonul, citesc atent, mă apucă un râs nebun, dar încerc să nu fac gălăgie, pentru a nu îl trezi. Îmi scriese câteva persoane gen ce cadou pregătesc pentru iubitul meu, că ei/ele nu știu ce să dăruiască!

Hai că-i vesel. Cumpărăm cadouri din obligațiune, ca nu cumva să uităm și să fim certați de iubite/iubiți cu fraza „tu pe mine nu mă iubești”. Vreau să le răspund la toți așa că scriu un mesaj cu copy paste ” Chiloți, ciorapi, parfumuri avem suficiente ambii, înseamnă că eu mă voi dărui lui și el mie, dacă o să ne prindă dragostea în vre-un colț al casei”

Și apoi stau și mă gândesc, dar oare la ce bun sărbătoarea asta? De ce nu sunt toți ca mine să le placă și să facă cadouri într-o zi de miercuri simplă fără vre-o dată din calendar. Mai apoi m-am liniștit, am zis că fiecare trăiește cum îi place, nu am dreptul să judec, am dreptul doar să fiu împăcată cu mine și să simt că florile ce le primesc, cadourile și sexul toate sunt din dragoste, nu din obligațiune!

Fericită, am adormit la loc. M-a trezit sărutul lui pe frunte, obraji și faptul că mă mângaia pe cap. În aceste momente, eu mă simt ca în prima zi a noastră, rușinoasă, îndragostită și fără prea multe griji. În aceste momente te mai poți convinge odată că dacă dragoste e, o trăiești zilnic, o simți și o înveți din toate laturile ei!

Așa că mâine fac o evadare de pe facebook și instagram, nu vreau să obosesc de dragoste pentru ochii lumii și declarații spuse nu în pat, când nici chiloții de dantelă numai sunt pe tine, dar o dragoste scrisă ca să o vadă toți și apoi să mai aștepți mesaje de la prietenele tale „Cât de bun e X al tău, dar al meu nu..”

Existați ca să fi-ți fericiți, nu pentru a impresiona.”