În timp ce pentru multe femeia deveni model nu înseamnă decât a afișa un machiaj și o ținută chic, pentru altele, această noțiune înseamnă o adevărată încercare a sorții. Ayesha Jones are 24 de ani și este originară din Birmingham, Marea Britanie. Din cauza scoliozei care i-a fost identificată la 13 ani, drumul spre podium, al acestei fete, a fost chinuitor de greu! 

La vârsta de 13 ani, medicii i-au recomandat introducerea unei tije metalice în spate, care avea să-i readucă la normal forma coloanei vertebrale și a umărului, însă fără niciun succes.

Vei deveni o fată drăguță, dar cu un spate urât”, i-a spus atunci medicul. Asta, deoarece scolioza presupune curbura anormală a coloanei vertebrale în forma literei „S” și se întâlnește cel mai frecvent în rândul femeilor. 

Credeți că a cedat? Adolescenta cu spate inestetic și curbat puternic spre dreapta stransformat într-o tânără care a început să studieze arta fotografică.

Și pentru că Universul a reacționat la dorința din copilărie de a-i demonstra medicului său că poate deveni o femeie de succes, căile Ayeshei Jones au condus-o de una singură spre lumea necunoscută a modelling-ului. 

Am vrut să-i demonstrez medicului meu că prezicerile lui nu au devenit reale. I-am dovedit că nu am devenit urâtă, ci diferită. Mi-am dat seama: corpul meu este cochilia care protejează frumusețea mea interioară, iar cel mai important detaliu este că organismul meu este sănătos. Vreau să inspir tinerele cu istorii asemănătoare cu a mea să facă în viață lucruri semnificative. A fi atractiv din punct de vedere fizic nu este cel mai important lucru”, a declarat Ayesha Jones, pentru publicația britanică „The Daily Mail”.

Agențiile de modelling au respins-o brutal, însă Ayesha a continuat să bată la uși și aștepta să i se deschidă. „Am făcut un punct tare din scolioza mea. Am început să profit de pe urma asimetriei corpului meu, iar privind spre aceste fotografii, mi-am dat seama că sunt o adevărată magiciană”, dezvăluie fotografa.

A devenit model pentru sine, grație autoportretelor din seria denumită „Imperfection”. „Prin fiecare fotografie din seria de autoportrete mi-am dorit să le arăt oamenilor că suntem cu toții frumoși așa cum suntem. Scolioza m-a făcut să iau accentul de pe aspectul corpului meu și să-l pun pe mine, ca și personalitate. Am acceptat că nu pot să-mi modific corpul și atunci am devenit fericită pentru ceea ce sunt”, spune modelul.

Foto: News Dog Media

Distribuie articolul: