Potrivit primarului Ion Ceban, blocul școlii Nr.6 din sectorul Botanica, strada Cuza Vodă 17/3, urmează să fie restaurat. A fost deja făcută o evaluare tehnică a clădirii.

„La această etapă a fost făcută evaluarea stării tehnice a clădirii, iar în câteva săptămâni va fi semnat un contract care prevede crearea documentelor de proiect.

De îndată ce documentația proiectului va fi gata, va fi anunţat concurs pentru reparația edificiului. Pentru lucrările de restaurare a instituţiei de învăţământ în acest an, din bugetul municipal au fost alocate surse financiare. Ne propunem să redeschidem şcoala pentru elevi, ținând cont că în acest sector cererile pentru școlarizare sunt multe la număr.

Amintesc că Școala nr. 6 din sectorul Botanica a fost întoarsă municipalității în august anul trecut, după ce în 2012 a fost închisă, iar în 2017, prin decizia CMC, a fost cedată Ministerului de Interne.

Vom depune şi în continuare eforturi pentru a păstra şi valorifica instituţiile de învăţământ din capitală”, a conchis Ion Ceban, primarul capitalei.

Sursa: Facebook / Ion Ceban

Distribuie articolul: