Mergi în vacanţa de toamnă sau ai o deplasare de lucru în străinătate. Nu desconsidera detaliile importante, printre care se numără şi schimbul de bani în străinătate. Află câteva aspecte în continuare. Obișnuiește-te repede cu valută locală și învață cum arată bancnotele respective pentru a nu fi păcălită de comercianți. Nu spune nimănui câți bani ai la tine. Nu face multe tranzacții,“ fiecare dintre ele costă. Ține banii ascunși în portofele bine securizate.

Atenție la schimbul valutar, care diferă foarte mult, de la un loc la altul. Nu schimba în aeroporturi. Uită-te cu atenție la comisionul practicat de casa de schimb. E posibil să fie foarte mare. Caută case de schimb cu un comision zero. Calculează cât ar urma să primești înainte de a-i schimba. După ce primești banii numără-i atent. Acceptă doar bancnote întregi, fără colțuri tăiate sau foarte degradate.

Păstrează chitanțele, e posibil să ți se ceară când părăsești țara cu valuta respectivă. Asigură-te că ai cheltuit toată valuta locală înainte de a părăsi țara, pentru că e posibil să n-o mai poți schimba la loc.

Sursa: feminis.ro 

Distribuie articolul: