După vacanţa de vară, revenirea la îndatoririle de zi cu zi nu este tocmai o sursă de bucurie. Poţi totuşi să transformi reîntoarcerea la birou în ceva pozitiv printr-o schimbare de look. Nu te mulţumi doar cu o coafură nouă, ci îndrăzneşte să-ţi schimbi şi culoarea părului. Iată ce ţi se potriveşte în această toamnă ţinând cont de culoarea pielii şi a ochilor tăi. Blondul te scoate în evidenţă
Poţi surprinde cu această culoare dacă ai trăsăturile fine, ochii albaştri, verzi sau căprui deschis. Dacă tenul tău este foarte deschis şi ai ochii albaştri sau verzi, poţi opta chiar pentru o nuanţă strălucitoare de blond platinat. Dacă lucrurile nu stau tocmai aşa, alege blondul şampanie. Este o nuanţă mai delicată, la fel de strălucitoare şi care seamănă cu blondul natural deschis. În plus, blondul şampanie este culoarea anului 2013. Atenţie însă, foarte puţine femei au părul în tonuri apropiate, aşa că, cel mai probabil, acesta va trebuie decolorat înainte de vopsire. Pentru întreţinerea părului blond, dar şi pentru întărirea celui fin şi despicat, îl poţi hidrata înainte de spălare cu un ceai de muşeţel. Umezeşte-ţi părul cu acest ceai, iar după şamponare clăteşte-l cu apă şi apoi cu restul de ceai.

Roşcatul, trendy în această toamnă
Dacă, din diverse motive, nu te dai în vânt după nuanţele de blond, roşcatul se potriveşte şi el tenului deschis la culoare şi ochilor verzi sau albaştri. Poţi să alegi această nuanţă şi dacă ai ochii căprui sau negri, dar, atenţie, numai dacă ai tenul deschis. Dacă acesta este măsliniu şi ochii, căprui sau negri, nuanţele de mahon, ciocolatiu sau blond închis vor fi perfecte pentru tine. Evită roşcatul deschis sau blondul roşcat. Reţine însă că, pentru un ten măsliniu, cea mai potrivită culoare este castaniul. Nuanţele de roşcat nu sunt deloc uşor de întreţinut. Dacă nu ajungi prea des la coafor, aplică pe păr, o dată pe săptămână, o mască pe bază de albuş de ou şi iaurt. Bate albuşul spumă şi apoi amestecă-l cu şase linguri de iaurt natural. Masează părul cu această mască şi las-o să acţioneze aproximativ 15 minute, apoi spală-l ca de obicei.

 

 

Negru pentru eleganţă şi mister
Părul negru se potriveşte oricărui tip de ten şi oricărei culori a ochilor, însă cu o condiţie: să ai tenul curat, fără cicatrice sau acnee. Dacă ai tenul foarte deschis, poţi obţine un look à la Albă-ca-Zăpada, iar dacă nuanţa tenului tău este ceva mai închisă, poţi opta pentru şaten închis sau o combinaţie între negru ca nuanţă de bază şi şuviţe şatene. Nu uita că nuanţele de negru înăspresc trăsăturile şi maturizează şi că, pentru a arăta extraordinar, părul închis la culoare are nevoie de luciu. Aşadar, prima dată când îţi faci părul brunet, asigură-te că foloseşti o vopsea-tratament cu ingrediente puternic hidratante. Până la următoarea vizită la coafor poţi avea grijă singură de părul tău aplicând acasă o mască pe bază de morcovi, merişoare, miere şi iaurt. Răzuie morcovul şi amestecă-l cu o jumătate de ceaşcă de merişoare. Adaugă apoi două linguri de miere şi trei linguri de iaurt şi amestecă din nou toate ingredientele. Şamponează părul, aplică masca şi ţine-o pe păr două-trei minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Sursa: Ziarulring.ro 

Distribuie articolul: