Punctele negre sunt cauzate de excesul de sebum, care, împreună cu o altă substanţă secretată de piele, keratina, se acumulează în pori. Capătul negru se datorează oxidării acestor secreţii şi nu trebuie confundat cu murdăria care ni se aşeaza pe faţă zilnic.

Porii trebuie eliberaţi frecvent, ca pielea noastră să poată respira. Aşadar, cum facem acest lucru?
Trebuie să-ţi  cureţi tenul dimineaţa, înainte de a aplica make-up-ul, şi seara, înainte de culcare. Dar ai grijă să cumperi produse fără parabeni şi coloranţi alege produse cât mai naturale. Dar ca să  obţii o piele de invidiat, rapid, în condiţii de casă, încearcă una din aceste măşti.

Masca 1

Ai nevoie de: două linguriţe de oţet şi jumătate de ceaşcă de malai. După ce amesteci bine, aplici această compoziţie pe faţă şi o laşi să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşti bine cu apă călduţă, masând în continuare. Malaiul este unul dintre cele mai recomandate ingrediente pentru crearea măştilor exfoliante.

Masca 2

Ai nevoie de: 4 linguriţe de coajă de portocală (tăiată mărunt sau dată prin răzătoare) şi 4 linguri de iaurt. Acestea se amestecă într-un bol până obţii o compoziţie omogenă. O aplici pe faţă curatată şi masezi câteva minute. Clăteşti cu apă călduţă. Tenul tău va arăta mai curat şi revitalizat.

Masca 3

Ai nevoie de: doua linguriţe de miere şi două linguriţe de scorţişoară. Ingredientele se amestecă până când se formează o pastă omogenă pe care o vei aplica doar pe zonele cu puncte negre. O laşi să acţioneze aproximativ un sfert de oră, după care clăteşti cu apă călduţă.

Masca 4

Ai nevoie de: 1 pahar cu lapte călduţ şi o linguriţă de zeama de lămâie. Se aplică pe faţa curată şi se masează (după ce ţi-ai curăţat bine mâinile şi unghiile) uşor aproximativ un minut. După 10 minute, te clăteşti pe faţă cu apă calduţă, aşa cum te-ai obişnuit deja.

 

Distribuie articolul: