Ai încercat să scapi de mătreață cu șampoane obișnuite dar nu ai reușit? Ei bine, natura îți pune la dispoziție tot felul de remedii care pot combate această afecțiune, iar noi ți le prezentăm pe cele mai eficiente.

Principala cauză a apariţiei mătreţii este pielea uscată a capului, de aceea părul tău are nevoie de mai multă îngrijire și hidratare. Mătreața mai poate fi o consecință a părului care se îngrașă foarte mult, a transpirației excesive sau a dermatitei seboreice. Toate aceste afecțiuni pot provoca neplăcuta mătreață, însă vestea bună este că o poți trata cu remedii naturale.

1. Aloe Vera
Sucul de aloe vera este cunoscut pentru tratarea eficientă a diferitelor afecțiuni ale pielii, iar mătrațea se numără printre acestea. Aloe vera are proprietăți antiseptice, iar utilizarea sa echilibrează nivelul de sebum și previne uscarea pielii. Taie pe jumătate două frunze de aloe vera și scoate sucul din ele cu ajutorul unei lingurițe. Aplică sucul pe scalp și lasă să acționeze o oră, apoi clătește-ți părul.

2. Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul se găsește în aproape toate bucătăriile și este un remediu rapid și ieftin care te poate ajuta să scapi de mătreață. În loc de șamponare, masează-ți scalpul umed cu bicarbonat de sodiu, lasă-l să acționeze un minut apoi clătește-ți părul cu apă caldă.

3. Oțet de mere
Asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate, oțetul de mere luptă de asemenea și împotriva mătreții. Aciditatea sa face posibilă curățarea celulelor moarte de pe scalp și reglează pH-ul pielii. Amestecă o parte de oțet cu o parte de apă. După ce ți-ai spălat părul și te-ai clătit, toarnă amestecul pe păr, masează-ți scalpul ușor și lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă caldă.

4. Ulei esenţial din arbore de ceai
Tea Tree, după cum mai este cunoscut uleiul esențial de arbore de ceai, are numeroase beneficii în tratarea problemelor deramtologice, iar mătreața nu este o excepție. Îl poți găsi în toate magazinele naturiste, iar prețul său este accesibil. Amestecă 2 lingurițe de ulei esențial de arbore de ceai cu 300 ml de apă caldă. Înmoaie puțină vată în soluția obținută și aplică pe zonele de piele afectate de mătreață. Lasă să acționeze câteva ore, apoi spală-ți părul cu șampon.

5. Ulei de cocos
Bogat în carbohidrați, în vitmine, minerale și în antioxidanți, uleiul de cocos este folosit de secole pentru beneficiile sale atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Proprietățile sale antifungice îl fac un remediu excelent pentru mătreață. Încălzește puțin uleiul de cocos, aplică-l pe scalp și masează ușor. Lasă să acționeze o oră, apoi spală-te cu șampon.

Sursa

Distribuie articolul: