Menstruația dureroasă reprezină o problemă lunară ce stă în calea bunei dispoziții a femeilor. Cu siguranță multe dintre femei în perioada menstruației se văd nevoite adesea să lipsească de la locul de muncă, de la facultate sau de la școală. Află cum poți scăpa de durerile insuportabile apelând la câteva trucuri naturiste. Dismenoreea este un calvar pentru multe dintre femei. Nopți nedormite, zile pierdute și dureri greu de suportat. De ce să te chinui să reziști în fața lor când le poți combate cu tratamente aflate la îndemână?

Ceaiurile. Cele mai recomandate remedii naturiste pentru durerile menstruale sunt ceaiurile. Puteți alege dintr-o gamă variată de ceaiuri, de la cel de coada șoricelului, de busuioc și cimbru, la cel de scorțișoară și mușețel.

Regimul alimentar. Unele femei se simt mai bine dacă evită în perioada menstruală consumul de sare, zahăr, cafea sau mâncărurile grase. De asemenea unele vitamine pot avea efecte benefice în cazul acestor dureri: complexul B, magneziu, calciu și vitamina E.

Exercitii fizice. Este important ca în săptămâna dinaintea menstrei să faceți exerciții simple de aerobică. Aceste exerciții îmbunătățesc circulația organismului,

Căldura. Un alt remediu la îndemâna tuturor, constă în aplicarea de comprese cu apă caldă pe burtă. Evitați băile fierbinți pentru că măresc prea mult fluxul uterin și riscați o menstruație cu sângerare excesivă.

Renunțați la tampoanele interne în favoarea absorbantelor externe, folosiți lenjerii comode și faceți masaj ușor zonei dureroase.

 

Distribuie articolul: