A mai rămas o jumătate de lună şi trebuie să revii la ţinutele de primăvară. Dar în timp ce te-ai ascuns după hainele grele şi plictisitoare de iarnă, cu siguranţă ai mai depus câteva sute de grame, sau chiar câteva kg…

Ca să poţi scoate din dulap fusta mini şi colanții de mătase, transparenţi, fără să-ţi faci multe probleme, îţi propunem câteva soluţii rapide, ieftine şi care  le poţi aplica acasă la tine.

1 Spală vasele imediat după ce mănânci.  Seara, după ce revii de la muncă, găteşti şi înfuleci în grabă, după care mergi să te uiţi la TV sau te aşezi în faţa computerului? Mai bine schimbă acest obicei. După ce ai mâncat, apucă-te şi spală vesela, imediat. Acest exerciţiu înlocuieşte o scurtă plimbare şi nu lasă ca mâncarea înghiţită să se depoziteze pe unde nu vrei tu.

Potrivit site-ului copilul.ro, 30 de minute de spălat vase, te ajută să arzi până la 100 calorii. După ce ai făcut ordine în chiuvetă, poţi să mergi şi la TV.

2  Reamenajează  camera.  Cu această ocazie poţi să faci schimbare dublă – muţi mobila şi scapi de kilogramele în plus. Dacă tot te pregăteşti de noul sezon, un „rebranding”  în casă îţi va oferi şansă să gândeşti mai fresh. Specialiştii spun că această ocupaţie te scapă de 225 calorii.

3 Strânge chibriturile prin casă. Este un joc mai mult decât o ocupaţie serioasă, dar este destul de eficient.  Împrăştie o cutie de chibrituri prin casă, apoi adună-le câte una, mişcându-te rapid. Cu siguranţă, după acest exerciţiu o să transpiri. Mişcările te ajută să-ţi tonifici muşchii abdominali.

4 Spală geamurile şi oglinzile. Potrivit regulilor feng shui, oglinzile trebuie spălate des, ca să ai armonie în familie, dar tu poţi adăuga şi geamurile, care te scapă şi de caloriile insuprtabile. Câte  ferestre ai în casă? Sunt destule ca să te ocupe o jumătate de oră? Perfect, după ce le-ai lustruit, ai scăpat de 150 calorii.

5 Calcă hainele. Ştiu că poate multe dintre voi nici nu vor să audă de aşa ocupaţie, dar  ea are şi câteva avantaje – hainele se păstrează mai bine dacă sunt călcate, scapi de bacterii şi de caloriile adunate. 25 de minute de călcat şi ai scăpat de 100 calorii.

6 Sexul. După o zi în care ai alergat ca o furnicuţă toată ziua, ca să scapi de grăsime, pe seară ai dreptul de un răsfăţ, care te scapă de 150 calorii. Dar ca să dai jos cât mai multe grame, încearcă să fii tu cea activă.

Nu uita, când totul se face din plăcere şi rezultatele apar mai rapid, aşa că spor la treabă şi o primăvară fără kilograme în plus.

Distribuie articolul: