"The Book of Yeezus" este o versiune controversată a Bibliei, asta după ce editorii au decis înlocuirea cuvântului "Dumnezeu" cu numele rapperului american.

Fanii lui Kanye West pot spune în sfârșit că acesta este un zeu, mai ales după ce numele lui apare de nenumărate ori într-o reinterpretare a Bibliei, publicată recent în Statele Unite.

Volumul prezintă prima parte a Vechiului Testament, Geneza, doar că meritul pentru plăsmuirea Pământului și a omenirii aparține acum rapperului de culoare și nu lui Dumnezeu, după cum spune și texul „La început, Kanye a creat cerul şi pământul… Şi Kanye a spus să fie lumină şi s-a făcut lumină”.

Ideea aparține unor frați din S.U.A., care au și început să vândă primele volume, la prețul de 18,7 euro bucata. Noua Biblie, spun cei trei autori, nu este menită să ia în derâdere religia și nici să ridice în slăvi pe starul american, ci pur și simplu vrea să ofere „o perspectivă proaspătă asupra a cum ar putea arăta Biblia în lumea modernă”, scrie Teotrandafir.ro.

„Fiecare generaţie ridică pe umerii săi un superstar, într-atât de relevant încât acesta ajunge să acompanieze acea generaţie în evoluţia ei, fiind o parte a ei şi formând, în cele din urmă, identitatea acesteia. Astfel de simboluri din trecut au fost Frank Sinatra, Marilyn Monroe, John Lennon sau Michael Jackson. Pentru această generaţie, Generaţia Y, Kanye West nu oferă doar cel mai mare spectacol, ci, într-un anume fel, este şi o figură spirituală”, au declarat autorii „The Book of Yeezus”.

„Ce-ar fi dacă Biblia, cel mai important text publicat al tradiţiei istorice occidentale, ar fi actualizată pentru a reflecta societatea noastră modernă? Cum ar arăta? Ceea ce am creat este o formă de artă intervenţionistă, o noutate pentru măsuţa de cafea, care va fi atrăgătoare atât pentru fanii lui Kanye West la nivel global, cât şi pentru cei curioşi referitor la acest fenomen cultural uriaş”, au continuat aceștia.

Volumul, criticat deja de creștini, poartă numele celui de-al șaselea album la lui Kanye west, Yeezus, lansat în iunie 2013.