Nici nu a reușit să se înceapă preselecția națională pentru ”Eurovision 2013”, că deja au apărut nemulțumiri și neînțelegeri. Interpreta Natalia Barbu a anunțat în luna noiembrie că va participa la preselecția națională din Moldova, pentru ”Eurovision”, cu piesa ”Confession”, iar astăzi a zis că n-o va mai face, fiind nemulțumită de noul regulament al concursului. Potrivit noului regulament de participare la selecția națională pentru “Eurovision 2013”, concurenții vor interpreta acea piesă, pe care o vor trage la sorți, piesele la rândul lor, fiind scrise de compozitorii care se vor înscrie în concurs și care vor ceda drepturile de autor.

Natalia Barbu s-a arătat nemulțumită de faptul că nu poate interpreta piesa la care a muncit “timp de patru luni”, după cum afirmă artista. Natalia mai spune că a solicitat participarea la concurs, cu piesa “Confession”, pregătită special pentru acesta, iar cererea i-a fost respinsă.

Interpreta a scris într-o postare de pe pagina personală de facebook, despre nemulțumirea față de acest nou regulament: “Nu mă întelegeți greșit, eu pot interpreta și cartea de telefon, dar pentru a obține un loc bun la Eurovision, este nevoie și de o compoziție pe măsură.”

Natalia Barbu susține că cineva ar putea influența rezultatele preselecției naționale, iată ce scrie artista: ” O sursă din Chisinau, afirmă că un anumit domn cu influență, dorește cu orice preț să iși promoveze “protejata” la Eurovision. Și cum să îndepărtezi interpreți valoroși față de care aceasta nu ar avea nici o șansă, decât inventând reguli absurde și de neacceptat de către artiștii adevarați? În plus ar avea nevoie și de o piesă valoroasă muncită de alții.”

Totodată Natalia Barbu se întreabă dacă ceilalți doritori de-a participa la “Eurovison”, vor accepta condițiile concursului și dacă se vor revolta sau nu împotriva lor: ” Mă întreb dacă vor fi artiști destul de disperați sau naivi care să accepte aceste noi reguli? Eu aș sugera artiștilor să nu se lase călcați în picioare și să își facă auzită vocea, pentru că în muzică, Vocea lor contează, nu cea a unui funcționar obscur.”

Vă amintim că Concursul Muzical “Eurovision 2013″ aflat la cea de-a 58-a ediție, se va desfășura în Malmö, Suedia, ca urmare a câștigării ediției precedente din 2012 de către Loreen cu piesa „Euphoria”.

Distribuie articolul: