Mai puțin este mai atractiv, când vine vorba de machiaj, arată un studiu recent publicat în Quarterly Journal of Experimental Psychology. Concluzia acestuia este că bărbații preferă femeile mai puțin machiate, pe care le consideră mai atrăgătoare, scrie publicația Time, citată de totb.ro.

Femeile ar trebui să mai renunțe la tușul pentru ochi, scrie Time. Ceea ce crede lumea că bărbații și femeile consideră „atrăgător” nu bate cu realitatea, consideră autorii studiului citat.

Spre exemplu, deși multe femei aleg să se machieze (uneori chiar prea ostentativ) pentru a părea mai atrăgătoare, se pare că asta nu le prea ajută, în ochii bărbaților. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la universitățile Bangor și Aberdeen au lucrat cu 44 de femei, cărora le-au fost date tipuri diferite de produse pentru machiaj (de la fond de ten la ruj sau rimel) și care au fost rugate să se machieze ca pentru o ieșire, seara, în oraș.

Femeile au fost fotografiate înainte de a se machia și după. Apoi, cercetătorii au amestecat fotografiile și au rămas, în final, cu 21 de imagini cu femei machiate în diferite grade.


Imaginile respective au fost arătate unui număr de 44 de studenți la Universitatea Bangor, care au fost rugați să aleagă, dintre ele, fotografia cu chipul feminin care li se părea cel mai atrăgător.

Femeile au ales chipuri care erau mai puternic machiate, bărbații au ales chipuri mai puțin machiate. Cercetătorii au concluzionat că femeile se machiază mai mult (mai puternic, mai strident, uneori) din cauza percepției impuse de un anumit standard de frumusețe care, de fapt, nu prea există.

„Puse laolaltă, rezultatele cercetării sugerează că femeile mai degrabă apelează la cosmetice pentru a face pe plac preferințelor presupuse ale celor din jur, dar care sunt eronat percepute”, conchid autorii studiului.

Foto: healthyskinmakeupreviews.com, www.just4usalonspa.com, www.fashiondivadesign.com