Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită mâine, 20 mai, la lansarea volumului cu elemente de monografie „Oamenii, nobila și suprema valoare a Talmazei”, semnat de Nicolae GROSU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova (1990 – 1994), cavaler al Ordinului Republicii.

Cartea este, de fapt, „un arc peste timp”, care elucidează oamenii, tradițiile și activitățile locuitorilor  din satul Talmaza, – mărturisește autorul. – Am scris această carte întru amintirea celor demult trecuți de printre noi, dar și pentru cei care continuă astăzi să îmbogățească și să înfrumusețeze prezentul și viitorul satului. Ea vine să reaprindă candela rațiunii noastre și să facă din nou să vibreze vioara sufletului rătăcit”.

Cele 474 de pagini ale albumului monografic conțin file și imagini din istoria tălmăzenilor. „Prin ce este unical acest volum? Prin aceea că autorul e martorul și participantul tuturor evenimentelor, este legat direct sau indirect cu tot ce se referă la viața satului. Putem spune că este o baladă. Balada satului Talmaza”, – scrie în prefață profesoara Maria Vasilache.

Evenimentul va avea loc la 20 mai 2022, ora 14.00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Sursa: bnrm.md

Distribuie articolul: