Sărbătorile sunt perioada în care mâncăm şi bem ceva mai mult decât de obicei. Este o cale garantată de a fi mai vesel şi a te simţi bine, de a te depărta de toate grijile şi problemele de fiecare zi. 

Dacă îţi faci griji legate de alcoolul consumat, află că unele studii au stabilit că este de preferat să bei alcool în cantităţi moderate decât să nu bei deloc.

Iată şase motive pentru care este bine să bei alcool, însă întotdeauna cu moderaţie:

Alcoolul te ajută să-ţi păstrezi greutatea sub control. Un studiu care a durat 13 ani a probat faptul că femeile care beau un pahar de vin roşu pe zi au un risc cu 30% mai mic de a depaşi greutatea ideală, comparativ cu femeile care nu consumă deloc alcool. Explicaţia stă în faptul că un consum moderat de alcool, şi mai ales de vin, stimulează procesele metabolice şi intensifică arderile.

Alcoolul te face mai inteligent şi mai plăcut. Oamenii de ştiintă de la Universitatea din Illinois au descoperit că persoanele care beau două halbe de bere în timpul unei serii de jocuri şi teste de inteligenţă rezolvă problemele mai repede şi mai bine decât cei care nu recurg la acest stimulent.

În plus, o cantitate moderată de alcool anulează inhibiţiile, jena şi te face un pic mai indrăzneţ. Şi nu-i nimic rău în asta, ba chiar din contra!

Berea previne pneumonia. Potrivit unui studiu făcut de japonezii de la Sapporo Medical University, hameiul din bere conţine o substanţă care stimulează protecţia naturala a organismului împotriva unor tipuri de virusuri care provoacă pneumonia, scrie Shine.

Alcoolul face bine pielii. Cercetătorii spanioli au probat ca un compus din vinul roşu, numit flavanina, protejează pielea de efectele nocive ale soarelui.

Vinul rosu menţine sănătatea oaselor. Cercetătorii de la Universitatea Northwestern au descoperit că un pahar de vin roşu pe zi determină creşterea producţiei de estrogen şi a altor hormoni care sunt esenţiali pentru sănătatea oaselor.

Într-un alt studiu, care a avut ca obiect berea de această dată, realizat la Universitatea din California, se arată că siliciul din băutură ajută la creşterea rezistenţei osoase.

Alcoolul prelungeste viaţa, dar numai dacă este consumat în cantităţi mici, în fiecare zi. Un studiu realizat la Harvard Medical School a dovedit că băutorii de vin au o rată de mortalitate mai mică decât cei care consumă bere sau băuturi tari, dar şi comparativ cu cei care nu pun gura pe alcool.

Iată numai câteva motive să ciocneşti zilele acestea un pahar de vin!

 

Vin roşu

 

Distribuie articolul: