Un sărut poate fi graniţa între amiciţie şi o relaţie serioasă, prologul pentru o aventură sau pentru o viaţă, poate fi începutul unei nopţi de dragoste sau poate să nu însemne nimic din toate acestea. Simplu şi complicat în egală măsură, sărutul are un întreg cod de reguli scrise şi nescrise, transmise, completate şi modificate din generaţie în generaţie. Un sărut este o mică bijuterie, care are valoarea pe care vrei tu să i-o dai, are importantă pe care o merită şi rămâne sau nu în amintire, în funcţie de sentimentele tale. Iată câteva reguli spune de bărbați despre şi pentru un sărut perfect, plecând de la propriile lor experienţe.


Respiraţie proaspătă – obligatoriu

Este o regulă pe care toată lumea o ştie, dar pe care puţini o respectă. Respiraţie neplăcută poţi avea şi tu. Partea cea mai rea este că, de cele mai multe ori, nici tu, nici el, nu va daţi seama de asta, decât atunci când este prea târziu. Trebuie să ai grijă ce mănânci, să-ţi îngrijeşti dintîi şi să îţi împrospătezi respiraţia de câte ori simţi nevoia. Soluţii sunt nenumărate: de la gumă de mestecat, la pilulele mentolate. Fructele proaspete şi, mai ales merele şi citricele, îţi asigura o respiraţie plăcută, de lungă durata. Sucurile, mai ales cele acidulate, cu zahăr şi chimicale o strică. La fel îţi dăunează şi fumatul, şi mâncărurile grele. Ideea este că oricât de dulce ar fi sărutul tău, o respiraţie neplăcută îl strică definitiv.

Construieşte momentul. Nu te grăbi!

Dacă simţi că este momentul în care trebuie să se întâmple, nu te grăbi. Vei tensiona clipa mai mult decât este cazul şi, în loc de plăcere, vei avea parte de un moment de angoasă. E nevoie de răbdare, calm şi detaşare, pentru a gusta din plin dulceaţă primului sărut. Nu te feri, nu evita momentul, nu amâna inutil. Este neplăcut şi stânjenitor…

Foloseşte-ţi ochii!

În toate scenele celebre din filme, ele stau cu ochii închişi, pierdute, în braţele lui. Poate chestia cu „pierdută în braţele lui” nu mai este chiar actuală, dar regula pleoapelor închise se păstrează. Ochii au şi ei un al rol în toată povestea acesta. Sunt capabili să transmită mesaje pe care niciun alt mijloc de comunicare nu o poate face. Priveşte-l în ochi, mângâie-l cu privirea, atinge-i buzele din priviri. Sigur te va răsplăti cu un sărut, măcar tulburător, dacă nu memorabil.

Nu controla, lasă-l să te domine!

Un sărut include şi „cine pe cine domină”. Iar tu trebuie să fii cea care se lasă dominată. Sunt multe alte locuri unde poţi domina, aşa că lasă-l măcar aici să conducă. Urmează-l, îndrumă-l, dar lasă iniţiativa, exclusiv lui.

Sărută-i doar pe cei care îţi plac!

Puţin egoism nu a ucis pe nimeni, aşa că fii selectivă. Nu săruta pe oricine, oricând, oriunde. Buzele tale sunt o pradă care trebuie cucerită, nu un bun al tuturor. Important este să-ţi dăruieşti gura doar celui care îţi place cu adevărat. Aşa că acceptă sărutul doar din partea celor care îţi plac şi pe care vrei din tot sufletul să-i săruţi.

Cele-3-tipuri-de-sarut-care-iti-arata-ca-te-iubeste-enorm

Participă!

Sărutul este o acţiune de echipă, o echipă formată din doi parteneri. Nu stă inertă, nu profita să te laşi sărutată şi atât. Sărută la rândul tău! Şi totuşi… cu tact, şi dacă momentul o cere, poate fi extrem de senzual un moment de abandon, din partea ta. Ai grijă însă cât de „abandonată” vrei să pari!

Sărutul franţuzesc, o chestiune delicată

Să-ţi foloseşti limba poate fi grozav sau oribil. Bărbaţii sunt convinşi că femeilor le place, doar pentru că le place lor mult. Ţine cont că vorbim despre un sărut, nu despre un spălat pe dinţi. Un sărut fratuzesc poate fi de-a dreptul zguduitor!

Spontaneitatea, un atu

Un sărut spontan, furat, prin surprindere, pe neaşteptate, poate fi un moment savuros. Aşa că foloseşte-te de spontaneietate şi sărută-l când se aşteaptă mai puţin, când nu este nici pe departe pregătit pentru aşa ceva.

Profită de sunetele din jur!

Foşnet de frunze, valuri, linişte, o muzică bună, ploaia, sunetul furtunii – totul dă altă intensitate sărutului. Ochii închişi te fac să receptionezi altfel sunetele, te fac să auzi mai intens şi mai clar, ceea ce este în jur. Fii atentă la sunete şi foloseşte-le! Vei avea o atmosfera sonoră favorabilă.

Ai grijă la salivă!

Încearcă să-ţi controlezi secreţia salivară. Corpul uman este plin de surprize, iar unele dintre ele nu sunt neapărat dintre cele mai plăcute.

Mâinile – foloseşte-le!

Mâinile îţi pot fi de mare folos. Poate că atingerea feței partenerului nu este cea mai bună soluţie. Gâtul, părul, spatele, mâinile lui, sunt locuri foarte bune de atins, de mângâiat, de alintat. Efectele sunt garantate. Oricum ar fi, nu stă ţeapănă şi nu te abandona, ca un sac, în braţele lui.

Sursa: ele.ro