Sarea este practic cel mai indispensabil aliment în bucătăria fiecăruia. Organismul uman s-a adaptat într-atât de bine la bucatele condimentate cu sare, încât este imposibil să o mai excludem din regimul nostru alimentar. Sarea nu doar accentuează gustul mâncării, dar are și multe alte beneficii.  Pe lângă întrebuințarea în bucătărie, mai există alte obțiuni în care sarea îți vine în ajutor. 

1. Dezinfectarea și curățarea buretelui pentru spălat vase
Buretele de spălat vase, adună o mulțime de bacterii. Pentru a le distruge și, de  asemenea pentru a curăți buretele, clătește-l în spumă, apoi înmoaie-l într-o apă concentrată cu sare pentru două ore.

sare

2. Curățarea cadei din baie
Dacă cada din baie și-a pierdut strălucirea de altădată, apelează la sare. Amestecă terebentină cu sare, aplică pe buretele și freacă cadă. Nu uita să îmbraci mănuși.

2 (1)
3. Curățarea florilor artificiale 
Sarea îți vine în ajutor și atunci când vrei să curăți florile artificiale de praf, însă nu ai timp să curăți fiecare petală. Pune întregul buchet într-o sacoșă cu sare, apoi scutură-o bine.

3 (1)
4. Curățarea conductei de scurgere
Dacă aveți o conductă de scurgere înfundată în chiuveta sau cada de acasă, e nevoie să o curățați cu sare. Luați o cană de bicarbonat de sodiu, 1/4 ceașcă de sare, se amestecă bine și se presară în chiuvetă. Apoi se toarnă o jumatate de cană de oțet. După 15 minute, deschideți robinetul de apă caldă și lăsați sp curga timp de aproximativ 30 de secunde.

4

5. Stingerea focului din tigaie

Dacă întâmplător ți-a luat foc tigaia nu te panica, presară imediat un pachet întreg de sare, pentru a lichida focul.

5

Foto: Takprosto.cc