Pandemia Covid 19 a „tulburat apele” din viața tuturor, mulți proaspeți părinți au rămas fără ajutor offline în organizarea alăptării și a creșterii copiilor. Proiectul social Mămica Alaptează a sprijinit online părinții în această perioadă. Dar vara aceasta am decis o întâlnire pe viu cu gravide, viitori tați și părinți cu bebeluși și copilași!

 Săptămâna Mondială a Alăptării se sărbătorește oficial de 31 de ani, iar Mămica Alăptează, pentru al șaptelea an consecutiv se alătură acestei sărbători frumoase! În perioada 1-7 august 2021 celebrăm Săptămâna Mondială a Alăptării în format combinat: on-line și off-line.

Nu rata:

1 august 18:00 – Marșul Alăptării  – un eveniment deosebit de socializare pentru părinți și activități frumoase copii, combinat cu consultații gratuite în alăptare, recuperarea postnatală, purtatul bebelușilor. 

Îmbrăcați-vă în alb și veniți în Parcul Universității Tehnice de pe str. Studenților (sect. Râșcanovca). Veniți împreună cu copiii și bunicii!

2 august 17:30 – Seminar „Calea nașterii bebelușului”. Vom vorbi despre viața intrauterină a bebelușului, despre drumul său de la prima contracție până la întâlnirea cu mama sa, despre cum aceasta îi poate afecta întreaga viață, să vorbim despre nevoile unui copil nou-născut, despre ce se așteaptă de la mamă și tată, despre cum să ajute copilul, cum să vă adaptați la o lume nouă și cum să deveniți o mamă mai bună pentru el. Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

3 august 17:30 – Seminar „Drepturile mamei care combină alăptarea cu serviciul”. La seminar vom discuta despre: drepturile legale ale mamei care alăptează, cum la modul practic să combini alăptarea și jobul, particularitățile ieșirii la serviciu în funcție de vârsta copilului, cum să se păstreze alăptarea în timp ce mama este la muncă, departe de copil, și alte aspecte importante. Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

3 august 19:00 – Live cu prima consultantă în purtarea bebelușilor din Moldova, Geta Rasciuc despre cum purtatul bebelușilor facilitează alăptarea. Live pe pagina instagram @mamicaalapteaza

4 august 17:30 – Seminar „Nevoile fiziologice ale nou-născutului” . Vom discuta despre cum să-i faci băiță și să îngrijești locurile intime în funcție de sexul copilului, plimbările, schimbarea scutecelor, alăptarea, icterul, acneea nou-născutului și multe alte probleme de zi cu zi ale vieții cu un nou-născut. Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

5 august 19:00 – Live pe Instagram cu cel mai cunoscut tătic din Moldova – Tăticul Modern, Tudor Ceban, despre implicarea taților în viața cotidiană cu bebelușii și susținerea femeii care alăptează.

6 august 18:30 – Live pe Instagram despre pregătirea pentru naștere cu Natalia Zabudskaya, antrenor pregătire pentru naștere, pilates și consultantă în alăptare.

7 august 11:00 – Seminar „Mituri despre alăptare” cu consultanta în alăptare, Ludmila Caracalceva. La seminar vom discuta cele mai uzuale și mai puțin uzuale mituri și le vom dezbate și vom oferi informație corectă și veridică despre alăptare. Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

Toate evenimentele sunt cu acces GRATUIT. Biletele pentru seminare le puteți lua pe 1 august la Marșul Alăptării (vezi evenimentul mai sus) sau scriindu-ne pe pagina de Facebook sau Instagram Mămica Alăptează. Conform ultimei decizii CNESP, purtarea la evenimente a măștii de protecție este obligatorie.