Ministerul Sănătăţii organizează în aceste zile, săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin. Campania se va desfăşura pe teritotiul întregii ţări şi este dedicat tuturor femeilor din Republica Moldova. Evenimentul este la a doua ediţie. În Republica Moldova, zilnic o femeie este depistată cu cancer de col uterin, iar în fiecare a doua zi o femeie îşi pierde viaţa din cauza acestei maladii. Cancerul de col uterin ocupă locul doi printre cauzele de deces în rândul populaţiei feminine pentru că este depistat la fiecare a şasea femeie în stadiile avansate. În scopul de a preveni şi de a informa femeile despre metodele de examinare şi de tratare a acestei boli şi faptul că diagnosticarea timpurie a cancerului de col uterin creşte cu eficienţa tratamentului până la 99% din cazuri.

În acest an Ministerul sănătăţii organizează săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin, în perioada 28 ianuarie – 3 februarie 2013.

Programul săptămânii dezvoltat de Ministerul Sănătăţii, va include: mese rotunde în Ştefan Vodă şi Călăraşi, sesiuni de informare pentru elevi din şapte licee din Chişinău, distribuirea către femei a materialelor informative şi promoţionale în gările auto şi cea feroviară din Chişinău.

Femeile care vor face în această săptămână examenul profilactic citologic a cancerului de col uterin vor primi insigna Perla Înţelepciunii, simbolul campaniei.

Distribuie articolul: