Săniuță din povești pentru tot neamul românesc! Direcția Cultură a Primăriei Chișinău a organizat un săniuș colectiv prin locuri publice din capitală și pentru toți copiii care au venit la brad. Iată cine este realizatorul ei.

Ieri seara, în Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat toți, de la mic la mare, pentru a testa sania „fermecată”. Are o lungime de trei metri, în ea încap până la zece copiii, iar designul săniuței a fost realizat de Mihai Stamati. Evenimentul a fost organizat nu doar pentru distracții, dar și pentru a face o faptă bună. Organizatorii și-au propus să colecteze cărți pentru o bibliotecă, iar o plimbare cu sania o pot face toți doritorii. Până acum, donații de cărți pentru noua bibliotecă au făcut maeștrii Spiridon Vangheli și Eugen Doga.

Vezi și: Dorin Chirtoacă: „Prima mea căsnicie este Primăria. Copiii sunt troleibuzele, Valea Morilor, străzile…”

mihai stamati

„Ne-am gândit să ieșim la săniuș și am creat o sanie numai bună de adunat lumea la povești. Unii să-și amintească de copilăriei, iar alții chiar să o trăiască cu adevărat. Ați putea răsplăti sania cu poezii, sau cântece, dar dorința noastră e să adunăm cât mai multe cărți pentru fondul unei biblioteci”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

16003287_1189839497768450_2064511263382997571_n

Vezi și:  În premieră, la Chișinău, va fi organizată Săptămâna „Bucurie în mișcare”

Sania a fost realizată de doi studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova. Proiectul a fost implementat cu suportul financiar al Direcției Cultură și a costat opt mii de lei.

„Într-o discuție cu Lucia Culev, Direcția Cultură a Primăriei am sugerat diversificarea activităților culturale în perioada iernii și am venit cu ideea realizării unei sănii supradimensionate pentru a crea o atmosferă de săniuș colectiv. După ce am creat modelul 3D și totul a fost gata de producție mi-am îndemnat studenții de la Specialitatea Design Industral UTM, să vină la „clacă” ca să o asamblăm. Sania va fi utilizată mai multe zile la rând, atât timp cât ne va permite zăpada”, a comunicat Mihai Stamati, designerul săniuței.

14842090116388

Foto: Unimedia.md, facebook.com/Viorel.Burlacu