Sinceră şi inspirată, a vorbit despre lucruri simple din viaţă, dar care au captivat atenţia tinerelor. Numai ochi şi urechi cele cca. 20 de liceene au absorbit fiecare cuvînt spus de “Ambasadoarea” proiectul LeaderSHE -Academia Tinerelor Lidere.
Sanda Filat le-a dat fetelor cîteva sfaturi:
“La orice vîrstă, orice aţi face, iubiţi, faceţi ceea ce simţiţi şi fiţi solidare cu femeile. Învăţaţi să vă ascultaţi interiorul. Căile fireşti sunt cele mai corecte!”
A vorbit şi despre echilibrul dintre raţiune şi emoţii,afirmînd că nu e bine nici să te laşi pradă emoţiilor, dar nici să le inhibi.
“De fapt, la nivel de subconştient există 3 nivele: raţional, emoţional şi fizic. Şi e foarte important să le îngrijim pe toate 3 , altfel, nu obţinem acea armonie la care rîvnim.”
Cind vine vorba de dragoste, pasiune sau el şi ea, Sanda a spus: “Încercaţi să spargeţi stereotipul ăsta prostesc precum că femeile sunt rele şi oricînd vor găsi un motiv să vă facă un rău. Solidaritatea dintre femei e un lucru foarte important care ţine de comunicare şi înţelegere. În general, comunicarea e un lucru firesc pentru o femeie. Asta poate şi e o diferenţă de lumea bărbaţilor, ei fiind într-o permanentă concurenţă, solidari doar cu sine. Altă chestie e să nu exageraţi. Nu întotdeauna este nevoie de sfatul sau comentariul vostru. Daca vi-l cere cineva – daţi-l, daca nu – nu; pentru că efectiv el va fi perceput ca un lucru gratuit, iar lucrurile gratuite nu sunt apreciate.”

Atunci cind a fost intrebata daca este ea femeia de succes care stă în spatele unui bărbat de succes, a spus ca bărbaţii au mai puţină încredere în sine decît femeile, de aceea au nevoie de susţinerea lor, lucru pe care spune chiar ea, că l-a testat. Sanda a mai adăugat că ” trebuie să credeţi în bărbaţii de lîngă voi, să nu-i sufocaţi şi să le oferiţi libertatea maximă de a se manifesta.”

La sfîrşit a enumerat cîteva lucruri care le-ar ajuta în viaţa de zi cu zi : cartea “Bărbaţii sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus” şi muzica lui Bach, “care trebuie trecuta prin suflet pentru a putea fi înţeleasă”.

Distribuie articolul: