Sanda Diviricean a venit cu o nouă îndemnare pe blog, care ar putea să îți schimbe viața, dacă îți vei schimba obiceiurile.

Nu știu dacă realizăm din plin cât suntem de ancorați în obișnuințele noastre, cât de mult depindem de ele și cum încet, încet acestea ne înfășoară ca o pânză de păianjen pe care nu o mai putem rupe. Facem o mulțime de lucruri în mod repetat fără să ne dăm seama, iar la un moment dat pur și simplu uităm că mai există și alte lucruri care se pot face, alte locuri care se pot vedea, alte emoții care se pot trăi. Apoi spunem că viața devine o rutină, că este neinteresantă, plictisitoare etc. Așa să fie?

Viața e aceeași pentru majoritatea dintre noi, oportunitățile sunt aceleași, doar capacitatea de a avedea lucrurile și atitudinea diferă. Și avem nenumărate cazuri când oameni care păreau că nu au nici o șansă – au reușit, când bolnavi de boli incurabile – s-au tratat. Ce au făcut? Au facut altceva, au facut ceva diferit decât au văzut în mediul lor, au crezut că se poate altfel și au mers spre acel ceva nou și necunoscut.

Dalai Lama a spus cuvinte de aur, pe care dacă le pătrunzi o dată, îți pot schimba radical viața. “Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un destin.”

Este atât de simplu. Destinul nu ne este predeterminat, avem o mulțime de căi pe care am putea să mergem. Dacă nu ne place direcția în care mergem și ne dorim o altă soartă, un alt destin, trebuie să începem să facem alte lucruri decât cele pe care le-am făcut până acum, să ne creăm noi obiceiuri.

Citește continuarea pe Sanda.life.

Distribuie articolul: