Ultima Duminică dinaintea Paștelui este datată drept sărbătoarea Floriilor, zi care semnifică „biruința vieții asupra morții, înaintarea lui Iisus spre jertfa de pe cruce și întâmpinarea Sa de către oameni cu ramuri de finic, la noi cu ramuri de salcie, de liliac, cu mâțișori”. Pentru Sanda Diviricean, Floriile este o zi importantă, astfel că psihologul ne-a bucurat cu un articol frumos pe blogul ei, Sanda.life, lansat recent.

Sărbătoarea de Florii are o semnificație profundă și frumoasă în același timp – biruința vieții asupra morții, înaintarea lui Iisus spre jertfa de pe cruce și întâmpinarea Sa de către oameni cu ramuri de finic, la noi cu ramuri de salcie, de liliac, cu mâțișori. Cel mai înălțător gest cunoscut în istoria omenirii, gestul lui Iisus Hristos de a se sacrifica pe El, fiul lui Dumnezeu, pentru ca noi, oamenii simpli, să trăim și să onorăm această jertfă. Totuși, nu se întâmplă chiar așa…

Sunt mulți cei care demult au încetat să mai trăiască, am văzut prea mulți oameni care și-au pierdut interesul față de viață, oameni vii (îmi vine să pun cuvântul în ghilimele), cu ochii stinși. Nimic nu mă întristează mai tare decât să-i întâlnesc și să le văd privirea nevăzătoare. Sunt sinucigași camuflați și, de obicei, trăiesc printre oameni cu aceleași tendințe. În mod conștient sau inconștient, ei și-au spus la un moment dat „am pus cruce pe viața mea”, de parcă ar avea această putere, de parcă ar fi ei Dumnezei. Greșeala lor constă în aceea că ei cred că în viață ți se dă o șansă, una singură. Dacă ai ratat-o, înseamnă că ți-ai ratat viața. Dacă nu ți-ai ales la 18 ani profesia potrivită, gata, s-o schimbi la 40 e deja târziu. Dacă nu ai reușit să devii campion în sport, gata, ești un ratat. Dacă nu-ți răspunde partenerul cu dragoste și afecțiune, gata, vei rămâne veșnic singur și nefericit. Viața este alcătuită dintr-o multitudine de șanse care ne stau la îndămână, la fel cum suntem înconjurați de o mulțime de oameni și cu fiecare din ei am putea începe o relație de prietenie sau de dragoste, cu fiecare am putea avea o experiență diferită. Viața ne oferă o mulțime de lucruri care să ne ajute, să ne facă mai satisfăcuți, mai împliniți, mai fericiți. Nu trebuie căutate undeva în India sau Tibet, ele sunt lângă noi, doar trebuie să ne dăm jos vălul cenușiu din fața ochilor și să începem să TRĂIM.

Citește continuarea articolului pe bloggul Sanda.life/

Distribuie articolul: