Aseară, într-un local din capitală, a fost lansat proiectul „Sănătatea are gust”. Organizatoarele și-au propus ca prin intermediul acestuia să promoveze modul sănătos de viață. Invitații primei ediții  „Sănătatea are gust” au fost Maria Marian – prezentatoarea unei emisiuni televizate de sănătate și Alexandru Carapostol – bucătarul șef al unui restaurant din Chișinău.
Inspirate de training-urile de la „Leader SHE”, patru liceence: Carolina Dogaru, Elena Tumanov, Cătălina Cazacu și Irina Zuza, au hotărât să creeze o comunicate menită să promoveze modul sănătos de viață.

 

„În urma unui mentorat de câteva luni, am zis că trebuie să încercăm să aplicăm în practică ceea ce am învățat acolo. Așa ne-a venit ideea să creăm această comunitate a oamenilor ce duc sau tind să ducă un mod sănătos de viață. Timp de o lună, am creat proiectul și încet – încet acesta a început să prindă viață” a spus Carolina Dogaru, una dintre organizatoare.

 

Invitata specială, Maria Marian, a vorbit oaspeților despre alergiile și asteniile de primăvară și despre detoxifierea organismului. Bucătarul, Alexandru Capostol, a povestit despre condimentele care dau savoare mâncării și sunt benefice organismului.

 

„Este o idee extraordinară, mai ales în condițiile Republicii Moldova, în care cultura medicală are de suferit. În societatea noastră au existat mereu o serie de stereotipuri în ceea ce privește alimentația și modul de-a găti, în timp asta duce la dezvoltarea multor afecțiuni grave. Avem o societate în care majoritatea din noi ajung la spital deja când sunt bolnavi”, a spus Maria Marian – invitata serii, a mai subliniat că proiectul „Sănătatea are gust” este unul bine venit, ba chiar necesar pentru țara noastră. 

 

„Îmi pare foarte bine că în Moldova se atrage o atenție mai mare sănătății, decât înainte. Mi-ar plăcea ca proiectul să continue și să adune cât mai mulți oaspeți, astfel creștem șansa de a deveni un popor sănătos”, a  adăugat Maria Marian.

 

Proiectul „Sănătatea are gust” a fost realizat în cadrul „LeaderSHE Young Women Leader’s Academy”, proiect implementat de INVENTO şi AO „CAAP”, cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.

 

Mai multe fotografii găsiți în galeria foto de mai sus. FOTO: Ellene Andronache

Distribuie articolul: