Fără conservanţi şi mare efort, dar foarte gustos. Azi vă dezmiardă cu reţeta ei Stella Jemna, care a hotărît sa-i impresioneze pe cei dragi. Ingrediente:

  • Un şalău mediu, 
  • câteva linguri de ulei de măsline, 
  • 3 căţei de usturoi, 
  • 100 ml de şampanie ori vin alb sec, 
  • 100 ml de sos de roşii, 
  • 4 roşii cherry, 
  • sare şi piper, 
  • 1 lămâie 

Mod de preparare:

După ce curăţaţi peştele de solzi și de măruntaie, se spală bine și se fac nişte crestături în care puneţi felii de lămâie. Presăraţi cu sare şi piper, stropiţi cu ulei de măsline şi usturoiul tocat, după care se pune pentru 15 minute la cuptor. După 15 minute, îl scoateţi și adăugaţi roşiile cherry şi sosul de roşii. Peste încă 7 minute turnaţi vinul. Peștele se ţine la cuptor până este gata, dar nu mai mult de 20 de minute.
Poftă bună!

Ca garnitură puteţi folosi mămăliga cu mujdei şi smântână

Distribuie articolul: