Este week end și ai vrea să te delectezi cu o gustare? Pregătește salata de ton rapidă. O salată bună pe timp de vară. Se face cu ce ar trebui sa aveți prin frigider.

Ingrediente:
1 conservă de ton de 170-200 g
1 ceapă mică
1 roșie mare sau 2 mai mici
100 g brânză sau caș
un sfert de lamaie
6-7 fire de pătrunjel
1 praf de busuioc
sare și piper
Opțional: 1-2 linguri de ulei de măsline

Preparare:


Într-un castron mai mare se pune tonul, fără ulei. Se curăță și se spală ceapa, roșiile și pătrunjelul. Ceapa se taie mărunt și roșiile – în jumatate, apoi se feliază ca pentru salată. Brânza se taie cubulețe sau pătrățele, în funcție de cât e de închegată brânza, ca să nu se sfărâme la amestecat în castron.

Se elimină codițele de pătrunjel și frunzele se toacă mărunt. Se adaugă toate peste ton, se adaugă un praf de busuioc, sare și piper după gust, apoi stoarcem sfertul de lămâie peste și amestecăm ușor. Opțional, dacă vi se pare prea seacă salata, adăugați 1-2 linguri de ulei de măsline și amestecați. Salata rapidă de ton se servește rece.

Poftă bună! 
Sursa: Lumeabucatelor  

Viorica Radu 

Distribuie articolul: