Am decis să continui șirul de rețete cu dovleac. Rețeta aceasta nu m-a lăsat în pace până nu am preparat-o, drept care cu mare bucurie o împart și cu voi. Picantă și delicioasă, sigur o să-i surprindă pe cei care o vor încerca! Unde mai pui că și face minuni pentru cei care vor să dea jos un kilogram sau două. Rețetă pentru 2 porții. O porție 15 lei

Ingrediente:

  1. 200-250 gr dovleac
  2. 2 sfecle medii
  3. Frunze de salată
  4. 50 gr semințe decojite de dovleac
  5. 50 gr zmeură congelată
  6. O jumătate de ceapă mică
  7. 1 linguriță de muștar
  8. 100 ml ulei de măsline
  9. 20 gr cașcaval parmezan sau Grana Padano
  10. 2 linguri de suc de portocală
  11. Sare și piper, după gust

Mod de preparare
Tăiem felii dovleacul și curățim feliile de coajă. Le punem într-o tavă, le stropim cu ulei de măsline și le dăm la cuptor.

Cele 2 sfecle le punem la fiert într-o cratiță. Între timp, pregătim sosul: zmeura dezghețată o punem în cana de blender, adăugăm ceapa mărunt tăiată.

Adăugăm la zmeură o lingură de muștar, 2 linguri de suc de portocală și pasăm totul cu blenderul. Adăugăm în sos puțin câte puțin 100 ml de ulei și iarași dăm prin blender sosul. La urmă se drege cu sare și piper după gust.

Scoatem din rolă feliile de dovleac. Le lăsăm puțin să se răcească. Odată fiartă, scoatem și sfecla din cratiță, o răcim, o curățim și o tăiem felii subțiri.

Semințele decojite de dovleac le prăjim preț de câteva secunde într-o tigaie fără ulei.

Pe o farfurie plată aranjăm frunzele de salată, de asupra așezăm feliile de dovleac și de sfeclă . Presurăm cu semințele de dovleac prăjite. Tăiem felii subțiri parmezanul și îl adăugăm peste salată. La sfârșit, stropim cu sosul obținut.

Poftă bună!

Distribuie articolul: