Începe luna aprilie cu energie poztiviă și gânduri bune. Iar pentru a primi toate aceste emoții trebuie să ajungi la spectacolele de la SALA MARE a teatrului „Satiricus”. Iată ce te așteaptă chiar începând cu ziua de 1 aprilie!  

Vineri, 01 aprilie 2022 ora 18.30

FĂRĂ PIJAMALE după Mawby GREEN şi Ed FEILBERT, un spectacol de Sandu GRECU

Spumoasa și savuroasa comedie „FĂRĂ PIJAMALE” după Mawby Green și Ed Feilbert are la bază farsa franțuzească „Moumou”, scrisă în 1944 de Jean de Letraz. Piesa, care s-a jucat ani în șir pe Broadway și la Hollywood cu casa închisă, având parte de un succes fulminant, ajunge acum și pe scena Teatrului Național SATIRICUS. „Fără pijamale” aduce cu sine și o serie de intrigi, farse pline de umor, infidelități, decepții, promisiuni ce nu pot fi ținute, răsturnări de situație și schimburi de identități, care vă vor ține cu sufletul la gură și vă vor provoca râsul.

Un afacerist curtenitor își face planuri să plece într-o călătorie de afaceri, dar fără să-i dea de știre, soția sa îi invită pe prietenii soțului ei să petreacă weekendul în casa lor. Dar ce se întâmplă când, de fapt, prietenii nu există și trebuie inventați? Și când mai apare și un vechi prieten din liceu al soțului, care este copleșit de amploarea situației, un valet de conjunctură pus mereu pe harță, o cameristă cu visuri de mărire și un inspector de poliție care caută să avanseze? Se nasc niște personaje hilare și încurcături spectaculoase, totul adunat într-un spectacol cu ritm.

Biletele le găsești aici!

Sâmbătă, 02 aprilie 2022, ora 18.30.

REVIZORUL de Nikolai GOGOL, un spectacol de Sandu GRECU

Noua lucrare scenică a regizorului Sandu Grecu este un spectacol bine ancorat în realitatea social-politică actuală a R. Moldova, fără a fi periclitată câtuși de puțin integritatea textului gogolian. Revizorul (moscovit sau sanct-petersburgian, nici nu mai contează) vine de data asta din Europa (Strasbourg, Brussels sau Geneva, la fel, nu contează), călătorind spre metropola Rusiei via Chișinău. Autoritățile capitalei moldave tocmai așteptau un înalt demnitar din Europa, eventual, un comisar al UE care urma să verifice cum sunt cheltuiți banii acordați cu generozitate în cadrul unor proiecte europene și, știindu-se „cu pufușor pe botișor”, erau în mare panică încât puteau face lesne din țânțar armăsar și dintr-un escroc ordinar un ditamai consilier european.

Biletele le găsești aici.

Duminică, 03 aprilie 2022, ora 18.30

NUNTA de Anton P.CEHOV, un spectacol de Sandu GRECU

Acțiunea spectacolului se desfășoară în timpul unei nunți, aici regăsindu-se toate personajele acesteia – o mireasa fericită, un mire cu caracter, niște părinți îngrijorați și tot felul de oaspeți, printre care și un coșcogea general (de fapt, un modest căpitan de rangul doi, mai mic în grad decât un colonel). Drama îi are în centru pe Dașenka și pe Epaminond Maximovici Aplombov, mirii unei nunți care se transformă treptat într-un spațiu de conflicte, mai mult sau mai puțin declarate, între ceilalți participanți la „fericitul” eveniment. Părinții miresei, Nastasia Timofeevna și Evdokim Zaharovici Jigalov, se pârăsc reciproc în fața propriei fiice, iar mirele devine furios atunci când pretențiile lui și promisiunile socrilor rămân neonorate. Spectacolul culminează cu replica „generalului” Revunov-Karaulov: „Ce porcărie! Ce josnicie! Unde-i ușa? Pe unde se poate ieși afară?” și, nu mai puțin semnificativa replică a „nuntașei” Zmeiukina: „Nu-mi ajunge aer! Vreau atmosferă!” Această sufocare fizică exprimă întru totul sufocarea morală care persistă în societatea marcată de suficiență și filistinism agresiv.

Biletele le găsești aici! 

Evenimentele se vor desfășura în SALA MARE a teatrului Satiricus, cu respectarea tuturor normelor de protecție. 

MASCA este accesoriul obligatoriu al fiecărui spectator.

BILETELE pot fi rezervate/procurate online pe www.satiricus.md și la CASA DE BILETE A TEATRULUI, tel.: 022 20 28 90, 069416078.

Distribuie articolul: