Cea de-a treia parte a lungmetrajului „Twilight” a primit cele mai multe premii „Zmeura de Aur”, fiind declarat cel mai prost film al anului trecut. „Saga Amurg: Zori de zi, partea II” a luat șapte premii din cele 11 nominalizări. „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II” a primit „Zmeura de Aur” pentru cel mai prost film al anului, cea mai proastă actriţă în rol principal (Kristen Stewart), cel mai prost actor în rol secundar (Taylor Lautner), cea mai proastă distribuţie, cea mai proastă regie (Bill Condon), cel mai prost remake/cea mai proastă continuare şi cel mai prost cuplu pe marele ecran (Mackenzie Foy şi Taylor Lautner), scrie Unimedia.md.

Deși filmul „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II” a primit 7 premii „Zmeura de Aur” și a fost dur criticat de către cineaști, se pare că publicul îl socoate unul din filmele favorite, reieșind din faptul că acesta a avut încasări impresionante, de 829 de milioane de dolari la nivel mondial.

Un premiu mai puțin plăcut, a luat și Rihanna, fiind numită drept „cea mai proastă actriţă în rol secundar”, pentru prestaţia din filmul „Battleship” și alegânduse și ea cu o „Zmeură de Aur”.

Premiile Zmeura de Aur au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul trofeelor cinematografice, ce culminează în fiecare an, în luna februarie, cu gala Oscar. Câştigătorii acestor premii sunt aleşi în urma voturilor exprimate de cei 657 de membri ai Fundaţiei „Zmeura de Aur”, precizează Unimedia.

 

 

Distribuie articolul: