Are 16 ani, vârstă la care toți adolescenții sunt în căutare de sine. Sabina Lăpteanu, însă știe ce vrea și muncește mult pentru asta. Este pasionată de pictură, hobby care a devenit între timp un mod de a trăi.

De când se ține minte, pictează. Sabina ne-a asigurat, însă că arta nu are vârstă și nici limite: „Pensula și culorile nu-mi sunt prieteni, sunt un mod de a simți. Nu cred că a existat vreun început. Dintotdeauna am vrut să trăiesc pictând.”

sabina 2

Face parte din generația tânără, iar libertatea reprezintă pentru ea una dintre cele mai importante valori. Mai nou, tânăra încearcă să o aplice și în pictură: „Este evident că pictura face parte din mine. Se naște din sentimentele mele. Cel mai trist este faptul că, uneori, sunt nevoită să respect anumite reguli și limite. Consider, însă că esența unei opere de artă reprezintă totalitatea lucrurilor, care ne-au fost refuzate odată”, a mărturisit Sabina pentru Ea.md

Pe lângă dragostea sa față de pictură, Sabina mai are și alte pasiuni. Muzica clasică și lectura cărților filosofice sunt doar câteva lucruri ce o inspiră: „Să căutăm împrejurul nostru este o pierdere de timp. Tot de ce avem nevoie se află chiar în interior. Eu sunt înnebunită după strunctura corpului și feței omului. Asta obișnuiesc să și pictez.”

sabina 7

De curând, pictorița a pășit o nouă treaptă. Aceasta și-a expus lucrările în cadrul unui vernisaj la care au participat mai mulți tineri talentați, iar aprecierile nu au întârziat să apară.

„Îmi doresc să fac din pictură un stil de viață și cred, cu certitudine, că anume aceasta este cea mai mare realizare a mea de până acum.”

 

Chiar dacă se poate mândri cu reușite în domeniu, Sabina Lăpteanu nu se oprește aici.

„Pictura o asemăn cu ceva foarte greu de cucerit: îi oferi totul sau nimic. Nu știu dacă pe viitor îmi va fi cunoscut numele în acest domeniu. Un lucru, însă îl știu: hobby sigur nu rămâne.”

sabina 11

 

Foto: Arhiva Personală

Autor: Mihaela Beșelea

Distribuie articolul: