Începutul de toamnă și de an școlar se asociază mereu cu o forfotă de energie, cu o debordantă dorință de muncă și de mari realizări. Poți face atâtea planuri într-o singură zi, că ai impresia că vei răsturna munții. De vină este însăși atmosfera, ori toată lumea revine cu forțe noi din vacanțe și demarează marile planuri de succes. Este o perioadă foarte plăcută, deși plină de task-uri și telefoane, datorită, inclusiv, climei. Trecerea de la cald la răcoare și de la răcoare spre cald e cea mai comodă perioadă – nici nu te sufoci de la aerul condiționat sau calorifer, nici nu tremuri din cauza brumei sau a gerului. Ce mai, toate sunt aranjate în așa fel încât succesul ideilor și acțiunilor tale să fie inevitabil.

Copiii reîncep școala, grădinița, activitățile extracurriculare și cele suplimentare, iar mămicile au mai mult timp pentru ele. Zic asta pentru că e momentul potrivit să te înscrii și tu la o sală de sport, să mergi la o ședință cu psihologul sau să schimbi o dată și o dată culoarea părului. Toamna nu trebuie privită și luată drept anotimp al îmbătrânirii și al amorțirii, precum e considerată din perspectivă naturală, toamna e un foarte bun prilej să ne adunăm energia verii și să o canalizăm în activități utile, profitabile și relaxante.

Foto: Pexels.com

Dacă nu te înscrii în lista acelor femei care au program complet (familie, soț, copii), iar job-ul tău a rămas același, nu trebuie să crezi că începe plictiseala, munca silnică și rutina zilnică. Reinventează-te! Găsește-ți o ocupație aferentă postului de muncă, una plăcută și relaxantă, începe să citești o carte nouă, înnoiește-ți garderoba în culori vii și calde, ia un task în plus de la serviciu – unul pe care nu l-ai făcut până acum, fă o plimbare prin parc (toamna parcurile sunt minunate) sau mergi pentru un week-end într-o locație pitorească de turism. Vei vedea că cheful de viață și optimismul vor apărea numaidecât.

Mulți dintre noi, în special cei crescuți la sate, urâm toamna pentru munca multă și obositoare de strângere a roadelor. Unora probabil că le este poftă sau dor de asemenea îndeletniciri. Dacă nu ai participat niciodată la culesul poamei sau strânsul porumbului ți se pare o ocupație foarte utilă – acum e momentul să încerci și asemenea peripeții. Ajută-ți părinții, buneii sau un coleg de lucru care se plânge că trebuie să o facă, iar o zi de toamnă petrecută împreună, cu glumele și peripețiile ce se pot întâmpla va fi cu greu uitată peste an.

Toamna e momentul propice să facem depozite de energie și de vitamine. Nu mă refer nemijlocit la cele din hambare, ci la acelea din organism. E vremea nucilor proaspete și foarte bogate în iod, e vremea strugurilor care aduc nenumărate beneficii, e vremea merelor, perelor, gutuilor suculente și vitaminoase… sunt ultimele zile în care te poți încărca de energie și Vitamina D3 de la soare.

Ieșiți toamna aceasta din sfera firescului și creați-vă un anotimp pentru voi! Căutați doar partea frumoasă a ocupațiilor, oricât de firești ar fi acestea – Toamna e feeric de colorată și zbânțuită – fiți și voi ca EA!

Distribuie articolul: