Invitat în cadrul emisiunii „Alb & Negru”, Igor Corman, președintele Parlamentului Republicii Moldova a vorbit și despre lecturile sale de moment, ce-i place în general să citească și ce recomandări de carte are pentru tineri, în special cei care-și doresc o carieră în diplomație. 

„Sunt acum în partea finală a unei cărți, dacă nu ajung seara prea târziu acasă mai citesc câteva pagini. E un detectiv și se numește „Der Ruf des Kuckucks” (Apelul cucului), de Joanne K. Rowling. Romanul e foarte interesant și este în germană, așa mai exersez un pic germana ca să nu o uit. Obișnuiesc să citesc în paralel mai multe cărți, vreo trei de obicei și în dependență de dicpoziție trec de la una la alta. Aceata s-a dovedit a fi mai interesantă și o citesc doar pe ea, sunt aproape de final”, a declarat Corman.

 

Întrebat ce cărți le-ar recomanda tinerilor să citească, în special acelora care-și doresc o carieră în diplomație, șeful legislativului a ținut să precizeze: „Fiecare vârstă își are propriile interese, nu poți să vii cu sfaturi, cu atâtmai mult că această generație are probabil alte interese, nu cele pe care le aveam noi. Le-aș recomanda doar să nu se concentreze numai pe literatura tehnică, de specialitate, științifică, dar să nu uite de suflet, să mai citească creațiile scriitorilor noștri clasici. Avem și noi opere de valoare și ca să-ți cunoști mai bine țara, trecutul, literatură artistică le-aș recomanda să citească”.

 Familia Corman

În familia Corman este mereu timp aparte dedicat lecturii, astfel că nimeni nu este supărat pe un alt membru al familiei că nu-i acordă suficient timp. „Citesc mai mult când sunt în concediu, uneori se întâmplă să citesc câte o carte în două-trei zile dacă mă las furat de lectură. În rest, dacă reușesc să citesc seara, înainte de somn, câteva pagini – e bine. Atunci e ora lecturii în familie, citim cu toții”, a precizat Igor Corman.

Foto: Ziarulnational.md