Moda este întotdeauna schimbătoare, surprinzătoare şi capabilă să ne atragă mereu atenţia înspre podiumuri. Dar, uneori, fascinaţia merge mai departe de senzaţia provocată chiar şi de cea mai spectaculoasă colecţie sau de suspansul schimbării trendului de la pantofii cu vârf rotunjit la cei cu vârf ascuţit. Moda haute couture este, desigur, design împins înspre artă. Însă acelaşi domeniu creativ alunecă pentru unii designeri înspre tehnologia high tech. Canadianca Ying Gao, spre exemplu, alătură moda cu liniile peisajului urban, cu arhitectura şi, cel mai adesea, cu multimedia. Lucrările ei simbolizează transformările lumii în care trăim şi, uneori, se întorc la esenţa şi, poate, motivaţia din spatele nevoii umane de a ne împodobi.

Cea mai recentă aventură a sa la graniţele modei cu tehnologia a dus la crearea a două rochii diafane îmbogăţite cu senzori care detectează privirile care cad asupra lor. Realizate din super-organza – cea mai uşoară fibră folosită în modă – fir fluorescent şi plastic, rochiile lui Ying Gao, odată activate de o privire, sunt programate să înceapă un dans asemănător mişcărilor meduzelor.

Cele două rochii high fashion & tech probabil că mai au vreme bună până să ajungă senzaţia ieşirilor în club, dar între timp, urmează să fie expuse în muzee din Montreal, Toronto şi Shanghai. Tu ai purta o asemenea rochie?

Sursa: FashionAvecPassion 

Distribuie articolul: