L-a cunoscut pe soțul ei marți, iar vineri s-au căsătorit. Este vorba despre interpreta de folclor Mariana Filipovici, care și-a împărtășit istoria de familie în cadrul unei emisiuni TV. Află ce a frapat-o la soțul ei ca să decidă în câteva clipe să-i fie soție.

Are la activ un palmares bogat de câtece, un CD propriu lansat și colaborări frumoase cu Orchestra ‘Doina Armatei’, a cărei angajată este. Mariana Filipovici este interpreta de folclor care, de ceva vreme s-a dedicat mai mult familiei, dipărând de pe scenă pentru a-și crește cei trei feciori. Despre ei vorbește cu mare dragoste, ca și despre colecția minunată de costume naționale pe care o deține.

Viitoare soacră cu trei nurori

Mariana Filipovici are acasă trei feciori și este foarte mândră de ei. “Dacă îmi spunea cineva că voi avea patru bărbați în casă, nu credeam. Dar acum cred că e vorba de mâna lui Dumnezeu. Nu stau nici eu degeaba, mă strădui să îi împac și mai ales să le satisfac preferințele culinare. Soțul nu are mari pretenții, iar băieților le gătesc mereu pe plac. Primul băiat are șapte ani și se numește Alexandru, cel mijlociu are șase ani și este Bogdan, iar cel mic – fata noastră, cum îi spunem noi, îi spune Răzvan și are patru ani”. Despre soacra ei, Mariana a declarat că este o femeie foarte bună, promițând că se va strădui să fie și ea o soacră înțelegătoare: “Cred că voi fi o soacră bună, mă voi strădui să nu fiu geloasă”, a spus interpreta în cadrul emisiunii Veranda de la JurnalTV.

 Marina Filipovici

S-au întâlnit marți, iar vineri au jucat nunta

Celibatari înrăiți, cei doi soți Filipovici nici gând nu aveau de însurătoare. Niște rude apropiete comune i-au pețit și au vrut să le strice planurile prin a le face cunoștință. Mariana își amintește cu drag că soacra sa a fost cea care insista pe lângă fiul ei ca să se însoare cu dânsa, iar pentru a-l convinge i-a pus poza fetei în ramă și a pus-o în camera lui. “Mama soacră i-a dat și numărul meu de telefon ca să mă sune. Peste ceva timp m-a sunat, dar eu i-a zis că nu prea am timp liber și, deși nu-l văzusem, vocea mi-a inspirat încredere”, îți amintește Mariana.

 

“Ne-am văzut marți la aeroport, iar pe mine m-a frapat că el era cu pistrui ca și mine. Eu, care îmi făceam compleze că am pistrui… (râde) Acum avem acasă trei pistruiați! După vreo câteva vorbe el mi-a zis: Ce facem?, hai să mergem la Starea Civilă! Am mers joi la Starea Civilă, iar a doua zi, vineri – ne-am căsătorit și am mers și la biserică. Avem nouă ani de când suntem împreună”, spune cu mare mândrie interpreta.

Cântă și colecționează costume naționale

Deși nu mai profesează la Colegiul de Muzică, Mariana Filipovici continuă cariera de interpretă cu Orchestra Prezidențială ‘Doina Armatei’ condusă de Sergiu Postoroncă. Are acasă o frumoasă colecție de costume populare, iar cel mai vechi are peste o sută de ani. Artista povestește că îl ținea pentru o fiică, dacă o va avea, însă se vede că va fi nevoită să împartă averea sa nurorilor.