S-au distrat împreună cu Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, cu clovni, dar și cu alte personaje din povești și au avut parte multe dulciuri și bucate tradiționale moldovenești. Este vorba de conaționalii noștri stabiliți în Rusia. Tot ei au avut parte de un mic concert unde au răsunat celebrele melodii din repertoriul regretaților Ion și Doina Aldea Teodorovici. Copiii moldoveni, care locuiesc în capitala Rusiei și în suburbii, au fost invitaţi, împreună cu părinții lor, la Revelionul organizat de Congresul Diasporei Moldovenești din Moscova. Micuții au fost așteptați cu un spectacol de muzică în interpretarea copiilor de la școala internat din Bălți, Mihaela Ilico și Maxim Gnatiuc. Ei au interpretat cântecele din repertoriul lui Ion și Doina Aldea Teodorovici, iar spectacolul a fost dublat de glume muzicale, dansuri şi concursuri distractive cu premii.

Copiii, deghizați în personaje istorice sau eroi din povești, s-au bucurat de momente magice în compania clovnilor. Nu au lipsit de la sărbătoare Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, cărora pe rând micuții le-au spus poezii în limbile română și rusă, le-au cântat cântecele preferate și au țopăit în jurul bradului pe ritmurile cântecelor populare moldovenești. Gazda le-au pregătit jocuri, ghicitori astfel reușind să-i implice direct în spectacol pe invitații săi.

Nu au lipsit tortul, portocalele, bomboanele, iar pentru părinţi, organizatorii au pregătit o masă unde au putut servi vin moldovenesc, friptura de porc cu mămăligă și brânză de oi, plăcinte cu brânză de vaci și mărar verde.

Sărbătoarea a fost organizată de Congresul Diasporei Moldovenești din Rusia cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova.

 

 

Distribuie articolul: