N-a mai apucat să urmărească și ediția din 2015  a celui mai important concurs de muzică din Europa. La vârsta de 105 ani, s-a stins Ella Kastner – cea mai vârstnică admiratoare a Eurovision Song Contest. Despre moartea centenarei care și-a sărbătorit ziua de naștere chiar la început de ianuarie, au comuncat apropiații acesteia. 

Ella Kastner se afla la Berlin atunci când a plecat din viață. În ultimii ani, bătrâna se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile, iar cel care o ajuta era soțul acesteia. Soții au călătorit împreună la ediția din 2012 a concursului care se dezfășura în premieră la Baku. 

Femeia devenise un adevărat simbol al concursului european de muzică, iar cu ocazia împlinirii a 105 ani, au felicitat-o mai mulți participanți ai showului european de muzică. Kastner s-a stins acasă, la Berlin, în compania copiilor și a nepoților săi. 

Cel mai curios este faptul că prognozele Ellei Kastner, în legătură cu persoanele care aveau să învingă la Eurovision, au fost întotdeauna nebănuit de exacte.

Atunci când se afla la Baku, Ella a prezis că învingătoarea din acel an avea să fie suedeza Loreen. Un an mai târziu, la concursul desfășurat în Suedia, Kastner a ținut morțiș să o întâlnească pe Loreen în realitate. Și-a dorit să-i spună că o admiră și că era sigură de victoria ei. 

La fel de mult bătrâna și-a dorit să o întâlnească și pe câștigătoarea de anul trecut a Eurovision-ului – Conchita Wurst, căreia de asemenea i-a prezis victoria. 

Nemțoaica a simpatizat mai mulți participanți din istoria ESC, printre care și pe Dima Bilan. Aceasta a mers chiar la unul din concertele cântărețului, fredonându-i melodiile „Never let you go” și „Believe”.

S-a împrietenit chiar și cu „Buranovskiye Babushki”, care au reprezentat Rusia la Eurovisionul desfășurat la Baku. Le numea „fetele mele” și le-a dăruit și un talisman nemțesc. 

Cea mai mare dorință a mea este să vizitez fiecare finală de la Eurovision, atâta timp cât voi fi sănătoasă”, spunea Ella de fiecare dată.

Cei de la eurovision.tv adresează condoleanțe familiei Kastner. 

Foto: bz-berlin.deellaeurovision.blogspot.combild.de,  blog.domdesignonline.de