Pe data de 11 noiembrie, actorul, regizorul și prezentatorul tv originar din Moldova- Ilia Oleinic, a încetat din viață, la ora 4 dimineața, actorului i-a cedat inima. În luna iulie a anului curent, actorul a fost diagnosticat cu cancer, acesta însă, continua să se filmeze în emisiunea televizată ”Gorodok”, ”părintele” cărei este.

În pofida recomandărilor medicale, după ce Ilia Oleinicov a fost diagnosticat cu cancer, acesta continua să se filmeze pentru emisiunea ”Gorodok”. La sfârșitul lunii octombrie, actorul a fost spitalizat, direct de pe platourile de filmare, aflânu-se în spital, actorul a intrat în comă, iar pe data de 11 noiembrie, s-a stins din viață.

Ilia Oleinicv, a fost originar din Republica Moldova, Chișinău,  unde s-a născut în 1947. Actorul a absolvit Institutul de Stat din Moscova de Arta Circului și Estradă. Numele adevărat al artistului este Kleaver, numele Oleinicov, l-a împrumutat de la soția lui, iar acesta i-a devenit pseudonim. În 1993, Ilia Oleinilov, împreună cu actorul Iurii Stoianov, a creat emisiunea ”Gorodok”, care derulează și până astăzi.

În 1996 Ilia Oleinikov, a fost nominalizat la premiul ”Teffi” în nominația, cel mai bun prezentator tv, într-o emisiune de divertisment, în 2001, i s-a acordat titlul de ”Artist al Poporului al Federației Ruse”, iar în 2012 a primit ”Ordinul de Onoare”.

Actorul va fi înmormântat pe data de 14 noiembrie. 

sursa: ”Ria Novosti” 

Distribuie articolul: