La un an şi jumătate de la decesul lui Amy Winehouse, ancheta asupra morţii cântăreţei a fost redeschisă, cea precedentă fiind considerată nulă, după ce s-a descoperit că medicul legist care s-a ocupat de acest caz nu avea pregătirea necesară pentru postul pe care îl ocupa. Şi această a doua anchetă a condus, însă, la concluzia că artista a murit din cauza consumului de alcool. Amy Winehouse a murit din cauza intoxicaţiei accidentale cu alcool, după o perioadă de abstinenţă, relateaza AP. Cei implicaţi în anchetă au stabilit că Winehouse, care a murit la 27 de ani, “a consumat în mod deliberat alcool, un act care a luat o turnură neaşteptată, ducând la decesul său”.

Cântăreaţa câştigatoare de Grammy, care a dus o luptă permanentă cu drogurile şi alcoolul, pierdută, din păcate, a fost descoperită fără suflu în reşedinţa sa din Londra în 23 iulie 2011, împrejurul său fiind găsite sticle goale de votcă. În sânge avea un nivel de alcool care explica decesul său,  de 416 miligrame la 100 de mililitri. 

Sistemul său nervos central a fost afectat atât de tare, încât cel mai probabil, Winehouse a adormit şi nu s-a mai trezit. 

Înainte de a muri, cântăreaţa reuşise să se lase de droguri. Ba chiar reuşise să nu se atingă de alcool timp de două săptămâni. A reînceput să bea cu câteva zile înainte de a muri.

Albumul Back to Black, lansat în 2006, a câştigat cinci premii Grammy.

Distribuie articolul: