Pentru mulți vopsirea părului nu este doar o simplă colorare sau acoperirea firelor sure care apar. Nuanța trebuie să redea multă personalitate, iar de componența vopselei deja se interesează mai fiecare femeie care apelează la un colorist. Noi am apelat la hair stilista Alina Catană, să ne recomande în ce culori e bine să ne vopsim în acest sezon, iar ea ne-a vorbit despre ultimul răcnet în materie de colorare: vopseaua de păr cu parfum!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alina Catana (@alinacatana) pe

O vopsea care nu miroase – un păr cu arome speciale

„Este o linie de vopsea de păr absolut nouă, care nu are echivalentul la alte branduri de cosmetică. Esteller este fără miros, ceva foarte deosebit pentru o vopsea de păr. Un alt component interesant, este cu conținut redus de amoniac, iar plus la aceasta, are un miros deosebit datorită faptului că sunt două parfumuri pe care le putem adăuga în componență: unul bazat pe un amestec floral și altul cu miros de fructe; Evolution și Revolution. Mirosul parfumului se menține până la următoarea spălare a părului, adică e un parfum special conceput pentru vopsea de păr și conferă o notă în plus, foarte deosebită”, spune hair stilista Alina Catană.

Cum ne vopsim părul în acest sezon?

„Alegeți game largi, spre exemplu gama Esteller despre care am vorbit mai sus are o paletă de 119 culori, cu care poți face combinații foarte faine: de la cele calde până la cele mai reci. A fost o perioadă când femeile pur și simplu erau înnebunite după cenușiu, după blondul cenușiu. Mai este la modă, însă ce vreau eu să știe femeile: este la modă mereu tot ce vă stă frumos și se aranjează bine. Un colorist talentat va face fiecărui tip de ten și față o culoare individuală, personalizată, pentru că aici putem să le combinăm, formând o nuanță deosebită. Sunt în trend, dacă vreți, nuanțe de roz, o combinație între roșu cu un pic de mov la orice nivel – doar să aveți curajul să îl purtați”, ne mai spune Alina.

Culorile aprinse se îngrijesc cel mai greu

„Pentru orice nuanță încercăm să găsim persoana care să o poată purta, dar și să acorde timpul necesar îngrijirii: produse adecvate, pentru că nu e o culoare obișnuită, cum ar fi un castaniu. Decu un șampon și condiționer nu sunt suficiente. Eu recomand la asemenea culori îndăznețe și o mască sau o procedură spa de culoare. Mereu recomand celor care apelează la o culoare mai neobișnuită să țină cont de anturajul în care activează și se află zilnic, cred că la bancă vei fi înțeles cu greu dacă te afișezi cu părul roz. Ca specialist mă dau cu părerea doar dacă mi se cere și spun mereu, nu tot ce vedem pe internet sau ne imaginăm că ne va sta bine se potrivește cu adevărat”, a spus colorista Estel.

Calitatea părului, pe primul loc

„Nu recomand foarte mult schimbările radicale până nu cunosc bine persoana. Știu însă că o schimbare este reușită atunci când este făcută de un meșter în domeniu, care deja are experiență. În nici un caz nu recomand de făcut experimente în condiții casnice pentru că, odată ce ai pus vopseaua pe păr acasă, nu se știe exact în ce condiții și ce fel de vopsea, după asta în salon e greu să corectez ceva. Deci eu recomand colorarea și, în general, schimbările, doar în condiții de salon și cu un specialist în care aveți încredere. Astfel vă este asigurată păstrarea calităților părului, pentru că, în orice condiții, un păr sănătos este pe primul loc”, ne asigură hair stilista Alina Catana.

Foto: ESTEL Moldova

Distribuie articolul: