Și din nou vine primăvara, și 273 de vise așteaptă să fie împlinite. Frunzele uscate au putrezit, gheața dintre noi dispare și iarăși apar mugurii… muguri de flori, muguri de iubire…

Și din nou vine primăvara, un pic rușinoasă, un pic impertinentă, dar la fel de dulce și mult, foarte mult așteptată. Îi dau o nouă șansă, să-mi arate că nu va avea aceleași toane ca anul trecut, că nu va mai fi la fel de schimbătoare, dar… parcă primăvara poate fi statornică?

Însă acum știu cum să o iubesc, așa nebună și spulberatică precum e. Am învățat asta, zi de zi, cât a lipsit.

În fiecare zi, după ce a plecat, îmi făceam însemnări în calendar. Număram câte zile mi-au mai rămas să trăiesc fără ea și, după ce puneam un „x”, roșu, cu creionul, peste dată, îmi scriam alături un vis, pe care trebuie să-l împlinim împreună.

Am trăit 273 de zile fără ea și, acum, 273 de vise așteaptă să prindă forme. Forme de fluturi, de păsări, de nori… nu contează, important e să poată zbura.

Zilnic, în cele 92 de zile în care vom fi împreună, vom avea câte trei vise cărora le vom da viață. Visul de dimineață va trebui împlinit atunci când ne trezim cu îmbrățișări sau, cel târziu, când ne vom bea cafeaua. Cel de la amiază – după masa de prânz, când suntem un pic lenoase și vrem să ne alintăm, iar cel de-al treilea vis, evident, înainte de somn, pentru că atunci dorul e cel mai mare – doar urmează să nu ne vedem o noapte întreagă.

Am vise multe și mari. Însă eu cred că, cu cât visele sunt mai mărețe, cu atât sunt mai spectaculoase când se împlinesc.

În fiecare zi voi iubi primăvara mea, în fiecare zi altfel. Pentru că și ea, în fiecare zi, e alta. În fiecare zi ea se va îndrăgosti de mine, doar și eu, în fiecare zi, sunt alta.

Ne vom iubi, în fiecare zi.

Ca eu, în final, să o alung din nou sau, dimpotrivă, să nu-i mai dau voie să plece…

Ultimul meu vis, pe care-l scriu acum, cu câteva clipe ca din nou să-mi pășească pragul, va fi: ca ea, chiar dacă mă va părăsi, să se întoarcă întotdeauna la mine. Și ea așa și va face.

Eu cred în primăvara mea.

Distribuie articolul: